Loukkaantumisista kärsinyt Kobrat pestasi nimekkään takamiehen

Miesten Korisliigassa pelaava lapualaisjoukkue Kobrat ja Suomen maajoukkueessakin nähty Fiifi Aidoo ovat tehneet loppukauden kattavan sopimuksen. Kobrat tiedotti Aidoon sopimuksesta perjantaina illansuussa.

Aidoo siirtyy Lapualle Joensuun Kataja-Basketista, jossa pelasi kuluvalla kaudella 18 ottelussa 6,2 pisteen, 1,7 levypallon ja 1,9 syötön keskiarvolla.

Parin HBA-Märskyn kauden jälkeen Aidoon tie vei Yhdysvaltoijen yliopistosarjaan Arizonan Phoenixiin ja siellä Grand Canyonin joukkueeseen, josta Aidoo kahden kauden jälkeen palasi Suomeen Ura-Basketiin. Siellä Aidoo teki hyvät keskiarvotilastot: 10,2 pistettä, 3,4 levypalloa ja 4,1 syöttöä.

Aidoo on syntynyt Ghanassa, josta muutti 5-vuotiaana Suomeen.

23-vuotias takamies Aidoo on pelannut kahdeksan ottelua miesten maajoukkueessa. Miesten haastajamaajoukkueessa hänelle on kertynyt 13 ottelua.

– Meillä on ollut loukkaantumisia tällä kaudella vähän liiankin kanssa. Pienellä rotaatiolla pelatessa ne vaikuttavat väkisin otteluihin, perustelee Kobrien taustavoima Markku Turja tiedotteessa.

– Kun Aidoon siirtyminen Lapualle tuli mahdolliseksi, asiaa ei tarvinnut kauan miettiä, sillä tässä vaiheessa kautta ei maajoukkuetason suomalaisia ole yleensä tarjolla. En viime kesänä olisi arvannut, että keväällä Kobrissa pelaa kaksi Korisliigan parasta kotimaista takamiestä. Onhan se välillä mukavaa, että saamme HBA:n läpikäyneitä pelaajia myös takaisinpäin.

Kobrat pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina 27. tammikuuta, kun se kohtaa vierasottelussa Kouvot.

Kommentoi