Lukijat nostivat Pöyrööt-sarjakuvan kyselyn ykköseksi – Myös vanha suosikki nosti päänsä esiin sarjakuvakyselyssä

Kun lukijoilta kysyttiin, mitä sarjakuvia uudessa Ilkka-Pohjalaisessa pitäisi olla, vastauksia tuli yli 250 kappaletta.

Etukäteen annetut vaihtoehdot keräsivät verkkokyselyssä ääniä. Niistä suosituimmaksi nousi Pöyrööt-sarjakuva, jossa esiintyy eteläpohjalainen Jussi Pöyröö perheineen. Sarjakuva oli alkuviikosta kyselyn hännillä, mutta se kiri kärkeen loppuviikkoa kohden. Pöyrööt sai kyselyssä 135 ääntä. Fingerporia kannatti 122 ihmistä ja Viivi ja Wagneria 103 ihmistä. 83 vastaajaa äänesti jonkun muun puolesta.

Pöyrööt ja Fingerpori olivat sarjakuvista ne, jotka saivat ihastuneiden äänten lisäksi myös soraääniä.

Avoimissa vastauksissa lukijat ehdottivat sarjakuvia laidasta laitaan. Kaksi sarjakuvaa sai selvästi eniten kannatusta: B. Virtanen ja Fantom eli Mustanaamio.

Toimistossa seikkailevaa B. Virtasta toivoi 26 vastaajaa ja 24 vastauksessa nyt nähtiin olevan hyvä aika palauttaa Fantom lehteen.

– Voisiko saada Fantomin takaisin. Meitä on monta, jotka sitä toivovat, eräs vastannut kirjoittaa.

Kyselyssä kannatusta saivat tutut sarjakuvat kuten Lassi ja Leevi, Kamala luonto, Helge, Masi, Karvinen, Poju, Fok it, Muumit ja Tenavat.

Osa toivoi myös vähemmän tunnettuja sarjakuvia.

– Musta hevonen ja Teuvo Lyly myös hyviä. Voisi kokeilla myös jotain tuntemattomampia, nykyään tuntuu samat sarjakuvat olevan melkein kaikissa lehdissä. Ajankohtaiset pilapiirrokset myös aina plussaa, vaikea laji tosin, yksi vastanneista kirjoitti.

Kyselyssä nostettiin esiin myös lauantain sudokut.

Eräs vastaajista toivoi Mauri Kunnaksen vanhoja pilapiirroksia ja yksi vastaaja ehdotti oman sarjakuvan tekoa: "Toimituksessa tapahtuu" ja toinen haluaisi lehteen Instagramissa julkaistavia Pieruperse-piiroksia. Osa vastaajista toivoo myös sarjakuvilta huumorin lisäksi ajankohtaisuutta ja toiset toivoivat sarjakuvalta säädyllisyyttä.

Ilkka-Pohjalainen ilmestyy ensimmäisen kerran ensimmäisen kerran 30. tammikuuta. Kysymme lukijoilta viikoittain mielipiteitä, mitä uudessa lehdessä pitäisi olla.

Tällä viikolla pääsee kertomaan, millaista verkkosisältöä Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuilla tulisi olla.

Edit. 23.12. kello 8:46 korjattu uuteen kyselyyn vievä linkki

Kommentoi