Lukijoiden viesti on selvä: Ilkka-Pohjalaisesta halutaan lukea paikallisista asioista

Historiallinen kahden maakuntalehden yhdistyminen lähestyy. Uusi Ilkka-Pohjalainen ilmestyy ensimmäisen kerran 30. tammikuuta.

Kysymme lukijoilta viikoittain mielipiteitä, mitä uudessa Ilkka-Pohjalaisessa pitäisi olla. Ensimmäisen viikon kysymys kuului, mistä aihealueista lehdestä halutaan lukea.

Etukäteen annetuista aihevaihdoista kyselyssä nousivat suosituimmiksi Arki ja hyvinvointi - ja Ihmiset ja kulttuuri -aihealueet. Arki ja hyvinvointi -aihealue sai 83 ääntä ja Ihmiset ja Kulttuuri -aihealue 82 ääntä.

Liki saman verran kyselyyn vastanneet haluavat lukea Ympäristö ja liikenne -aihealueesta, joka sai 77 ääntä. Urheilu-aihealueelta uutisia haluaa lukea 52 kyselyyn vastanneista.

Mieluisia aiheita kysyttiin myös avoimilla kysymyksillä. Vastauksissa korostui paikallisuus. Moni vastaaja toivoo voivansa lukea Ilkka-Pohjalaisesta paikallisia uutisia omalta alueeltaan ja koko levikkialueelta. Erikseen alueista mainittiin ainakin Pohjanmaan rannikko, Kuusiokunnat, Vaasa ja Seinäjoki.

Vastauksissa esiin nousi aiheita laidasta laitaan. Juttuja toivottiin, muun muassa tavallisista ihmisistä, paikallispolitiikasta, yrityksistä, taloudesta, tapahtumista, eläimistä sekä paikallisista alasarjoista eri urheilulajeissa. Osa lukijoista nosti esiin myös valtakunnan politiikan, pörssikurssit ja matkailun.

Mielipidesivuille toivottiin hyvää kolumnistia ja pääkirjoituksia. Juttujen lisäksi joku haluaisi säilyttää lauantaisen kuvaristikon, Menot- ja näyttely-palstat, tv- ja radio-ohjelmat.

Keskenään päinvastaisia toiveita oli esimerkiksi pesäpallojuttujen määrästä.

Tässä poimintoja vastauksista

Paikallisia ja alueellisia asioita. Paikallislehtien lisäksi niistä ei kerro mikään muu. Valtakunnalliset ja ulkomaan uutiset voi lukea muiden medioiden sivuilta.

Maakunnan politiikasta, yrityksistä, pääkirjoitus ja hyvä kolumnisti.

Ennen kaikkea tarvitaan paikallista uutisointia maakuntakeskuksista ja maakunnasta. Tämä on maakuntalehden suurin valttikortti ja sisältö, jota muut mediat eivät tarjoa. Esimerkiksi urheilussa ja politiikassa pitää keskittyä nimenomaan paikallisiin asioihin. Toimituksen supistuessa paikallisuudesta ei siltikään saa tinkiä.

Syventäviä analyysejä tapahtuman, asian tai toimialan kehityksestä historiatietoineen, jossa muutos laitetaan oikeaan perspektiiviin. Opettakaa lukijat ajattelemaan uudelleen.

Päivän politiikkaa sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla.

Toimittajien tulisi jalkautua kyläkierroksille, yrityksiin, ja ihmisiä tapaamaan, saisi tulla esiin, miten tyytyväisiä yleensä täällä ollaan. Ja kauniita kyliä löytyy eri pitäjistä.

Tarinoita tavallisista ihmisistä. Tavallisten ihmisten erikoiset elämät inspiroivat minua.

Haluaisin edelleen kuvaristikon lauantailehteen, se on viikon kohokohta!

Positiivisia asioita hengellisyydestä ja seurakunnallisista asioista ja tapahtumista.

Videopeleistä arvosteluja.

Paikallispolitiikka, kaupunkien ja kuntien asioita, alueellista liiketoiminnan kehitystä, tutkimusta ja koulutusta.

Eläimet: Lemmikit ja luonnon eläimet.

Maakunnan tapahtumat yleensä.

Talous ja sijoittaminen.

Uusi kysely julkaistaan tänään. <CHARENTITY>3</CHARENTITY>Tällä viikolla pääsee kertomaan, mitä sarjakuvia Ilkka-Pohjalaisesta haluttaisiin lukea.

Kommentoi