Lukko jäädytti seuralegenda Vehasen pelinumeron

RAUMA

Vuonna 2011 jääkiekon miesten maailmanmestaruuden torjunnoillaan Suomelle varmistanut maalivahti Petri Vehanen sai kunnian olla kahdeksas pelaaja, jonka pelinumeron Rauman Lukko jäädytti. Vehasen pelinumero 35 nousi Kivikylän Areenan kattoon ennen perjantaista Lukko–Kärpät -ottelua.

–  Tämä on ehdottomasti suurin kunnia, minkä urheilija voi saada, Vehanen painotti kiitospuheessaan.

Yleensä viilipyttymäisen Vehasen ”torjunta” petti seremonian aikana vain kerran. Se tapahtui, kun hän kiitti perhettään saamastaan tuesta.

–  Kiitos vaimolleni Teijalle siitä, että olet huolehtinut perheen arjesta, kun minä olen keskittynyt uraani. Ja kiitos myös vanhemmilleni, jotka ovat jaksaneet kannustaa, kuljettaa ja kustantaa.

Uransa jääkiekkoilullisesti tärkeimmäksi ihmiseksi Petri Vehanen nosti nykyisin KHL-liigan Traktor Tsheljabinskissa maalivahteja valmentavan Ari Moisasen.

–  Tajusin vasta jälkeenpäin, että Mosen tulo Lukon B-juniorien valmentajaksi oli minun urani käännekohta. Olimme siinä vaiheessa molemmat vielä liikkeellä aika lailla luomupohjalta.

Kaikkiaan seitsemässä maassa jääkiekkoa ammatikseen pelanneen Vehasen ura päättyi keväällä 2018 Saksassa Eisbären Berliinin pelipaidassa. Suomessa hän edusti ainoastaan kasvattajaseuraansa Lukkoa.

–  Tein jo varhaisessa vaiheessa agentilleni selväksi, että muut joukkueet eivät kiinnosta, Vehanen paljasti.

Ennen perjantaita Lukko oli jäädyttänyt Teppo Rastion (4), Jouni Peltosen (4), Matti Keinosen (7), Jorma Vehmasen (8), Jari Torkin (13), Matti Forssin (26) ja Erik Hämäläisen (77) pelinumerot.

Kommentoi