Lukolle sattui HPK-pelissä karmea takaisku – NHL:stä palannut puolustajalupaus Heinola pää edellä laitaan

RAUMA

Rauman Lukon lauantaisella jääkiekkoliigan 6–1-kotivoitolla Hämeenlinnan Pallokerhosta saattoi pahimmassa tapauksessa olla raskaat seuraukset. Lukon superlupaus Ville Heinola joutui jättämään pelin kesken kolmannen erän lopulla.

NHL:n Winnipegistä Lukkoon palannut Heinola menetti tasapainonsa, kun HPK:n Mikko Lahtela työnsi häntä selästä kiekontavoittelutilanteessa. Tapauksesta ei tuomittu vieraille jäähyä.

–  Tässä vaiheessa en osaa vielä sanoa, mitä tapahtui, kun en ole nähnyt tilannetta nauhalta, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kuittasi tilanteen heti pelin jälkeen.

Virralla oli paljon enemmän kommentoitavaa perjantaisesta vieraspelistä Sportia vastaan. Hän ei suostunut ymmärtämään, miksi Lukon tähtihyökkääjä Pathrik Westerholm sai liigan videotuomareilta jälkikäteen pelikiellon väitetystä maalivahti Stefan Steenin potkaisemisesta.

–  Steen naureskeli itse pelin jälkeen, että siinä ei ollut yhtään mitään tuomitsemisen arvoista. Se oli hakemalla haettu äärettömän kova tuomio, Virta ihmetteli.

Lukon voiton takuu lauantaina oli joukkueen saumaton yhteispeli. Tehollisesti ylivoimainen ykkönen oli uudelleen koottu ykkösketju Kristian Pospisil-Justin Danforth-Ponthus Westerholm. Danforthin ja Westerholmin saldo oli 2+1, Pospisilin samoin kuin ruotsalaispuolustaja Robin Pressin 0+3.

Kommentoi