Maalivahti Husso jatkaa vuoden sopimuksella NHL-mestari St. Louisissa

ST. LOUIS

Maalivahti Ville Husso jatkaa uraansa St. Louis Bluesissa. Yhä ensimmäistä otteluaan isossa liigassa odottava Husso allekirjoitti vuoden mittaisen kaksisuuntaisen sopimuksen, hallitseva NHL-mestari tviittasi sunnuntaina Suomen aikaa. Seura oli asettanut Husson sopimusehdot välimieskäsittelyyn, jota ei kuitenkaan ennätetty järjestää ennen kuin osapuolet pääsivät asiasta sopuun.

Husso, 24, lähti Pohjois-Amerikkaan HIFK:sta kauden 2015–16 jälkeen. Kahdella edellisellä kaudella hän on torjunut AHL-seura San Antonio Rampagen maalilla. Paikka NHL:n puolella on kiven alla, sillä Husson kollega Jordan Binnington kirjoitti NHL-kauden tuhkimotarinan kevättalvella ja nousi farmivahdista Stanley Cup -sankariksi muutaman kuukauden aikana. Hänet palkittiin hiljattain yli neljän miljoonan dollarin vuositulot tuovalla jatkopaperilla.

Lisäksi St. Louisilla on riveissään kokenut Jake Allen, jonka vuosipalkka on samaa luokkaa kuin Binningtonin. Husson uuden sopimuksen arvoa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hänen palkkansa jäänee NHL:n puolellakin reippaasti alle miljoonaan ja putoaa sopimuksen kaksisuuntaisuuden vuoksi farmissa murto-osaan siitä. Binningtonin ja Allenin sopimukset ovat voimassa vielä kaksi seuraavaa kautta.

Kommentoi