Mäkäräinen sivusi kauden parastaan, pystypaikan sakot erottivat kärkijoukosta

HOCHFILZEN

Pystypaikan kaksi sakkokierrosta veivät Kaisa Mäkäräisen mahdollisuudet kärkisijoihin ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Itävallassa. Mäkäräinen sivusi Hochfilzenissä silti kauden parasta maailmancup-sijoitustaan, sillä joulukuun alkupuolella hän oli 13:s Östersundin normaalikilpailussa.

Kisan voittoon kiri yhden sakon ampunut Italian Dorothea Wierer, joka kukisti puhtaasti ampuneen Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldin 5,9 sekunnilla. Kolmas oli Venäjän Svetlana Mironova, joka jäi voitosta 18,3 sekuntia.

Mäkäräinen jäi Wiererin kärkivauhdista 47,8 sekuntia.

Suomalaisista myös Mari Eder tähtäsi kahden sakkokierroksen arvoisesti. Hän ampui yhden sakon makuulta ja pystystä. Hyvää hiihtovauhtia pitäneen Ederin ero kärkeen oli 1.22,9. Eder oli kisan 37:s ja ylsi maailmancupin pisteille.

Naisten 7,5 kilometrin kilpailussa Jenny Fellman selvisi kahdella sakolla ja oli 76:s vajaat kaksi ja puoli minuuttia kärjestä.

Suvi Minkkisellä oli synkkä päivä ampumapenkalla, sillä hän kiersi sakkokierroksen kuudesti. Minkkisen sija oli 97:s yli neljä minuuttia voittajalle hävinneenä.

Naiset jatkavat maailmancupia huomenna viestillä, sunnuntaina kisataan takaa-ajo. Tänään ohjelmassa on vielä miesten pikakilpailu, jossa suomalaisista kisaavat Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo. Miesten kilpailu alkaa kello 15.20.

Kommentoi