Mäkäräisellä hyvä päivä Oberhofin viestissä – ammunta sujui ja vauhti oli kohdallaan

OBERHOF

Suomen ampumahiihtosuuruus Kaisa Mäkäräinen juhlisti lauantaista 37-vuotissyntymäpäiväänsä hienolla suorituksella maailmancupin viestissä Saksan Oberhofissa. Toisen viestiosuuden vetänyt Mäkäräinen ampui molemmat paikat puhtaasti ja varsin nopeasti ja oli hiihtoajassa koko joukon nopein nostaen Suomen 11. sijalta toiseksi.

Mäkäräinen kertoi "hiihdon tuntuneen ihan hyvälle" ja myhäili kisan jälkeen myös Oberhofissa saamaansa yllätystä.

–  Oli kyllä kiva kisata tällaisessa epätyypillisessä Oberhofin kelissä: Ei sumua eikä vesisadetta, luulen että kaikki kilpailijat oli siitä iloisia. Luulen, ettei koskaan ole päästy täällä näin hyvissä olosuhteissa kisaamaan, Mäkäräinen sanoi Ampumahiihtoliiton haastattelunauhalla.

Ladulla eroa tuli viestin toiseksi nopeimpaan hiihtäjään eli Saksan Denise Herrmanniin kymmenisen sekuntia. Vaikka suksi oikkuilikin synttärisankarille.

–  Epäonnea, kun toisesta suksesta kantti pilalla. Vähän häiritsi koko matkan, kun toisen suksen alla roikkui sellainen riekale. No, eihän se isommin itse kisaan vaikuttanut, mutta harmittaahan se aina kun varusteille käy jotain, Mäkäräinen kertasi.

Vuoden ensimmäinen cup-viikonloppu päättyy sunnuntaiseen yhteislähtökisaan. Mäkäräisen ohella mukana on Mari Eder.

–  Tällaista suoritusta lähdetään hakemaan sunnuntainakin, mutta ampumahiihdossa kaikki tapahtuu nopeasti ja vaihteluja on. Katsotaan mitä tuo tullessaan, mutta hyvillä mielin olen tästä päivästä, Mäkäräinen päätti.

Suomi oli Norjan voittamassa naisten viestissä lopulta 15:s. Mäkäräisen ohella viestiä veivät Eder, Suvi Minkkinen ja Jenny Fellman.

Norjalaiset juhlivat myös miesten viestivoittoa, vaikka maailmancupin kärkikaksikko, veljekset Johannes Thingnes Bö ja Tarjei Bö eivät olleet joukkueessa. Suomen miehet sijoittuivat 19:nneksi joukkueella Tero Seppälä, Tuomas Harjula, Jaakko Ranta ja Tuukka Invenius.

Kommentoi