Kristiina Mäkelän loikissa riitti pituutta, karsintatulos riitti kuudenteen sijaan ja paikkaan Dohan loppukilpailussa

DOHA

Kristiina Mäkelä pomppi Dohan MM-kisojen kolmiloikkakarsinnasta vakuuttavasti finaaliin. Mäkelä venytti heti ensimmäisellä yrityksellään loikkansa 14,26:een ja sijoittui karsinnassa kuudenneksi.

Tulos on Mäkelän paras tällä kaudella ja koko uran neljänneksi paras. Hän jäi 12 senttiä ennätyksestään ja 13 senttiä Heli Koivulan Suomen ennätyksestä.

–  Olen iloinen, kun onnistuin, mutta haluan ehdottomasti hypätä finaalissa paremmin kuin karsinnassa. Tavoitteeni on päästä kahdeksan joukkoon eli päästä hyppäämään kaikki kuusi kierrosta, Mäkelä suunnitteli jo lauantain finaalia Dohan Khalifa-stadionilla.

–  Paljon pidempää on tulossa, mutta sitä ei saa kirjoihin ennen kuin se on hypätty. Katsotaan, saadaanko loppukilpailussa vielä piikki aikaiseksi. Jos sattuu hullu päivä, voi tulla mitä vain.

Mäkelä on sijoittunut EM-kisojen loppukilpailussa kahdesti yhdeksänneksi. Rion 2016 olympiafinaalissa hän oli 12:s.

Kaikki alkaa finaalissa alusta

Mäkelä korosti karsinnan jälkeen, etteivät hyvä karsintatulos ja karsinnan kuudes takaa mitään finaalista.

–  Karsinnan kuudennella sijalla ei ole mitään väliä. Karsinnan luonne on se, että mennään jatkoon tai ei, Mäkelä totesi.

Tällä kertaa karsinnan uhriksi jäi kuubalainen Liadagmis Povea, jolta Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen odotti jopa 15 metrin finaalitulosta.

–  Povea ei ole ensimmäinen kova urheilija, joka jää pois finaalista. Se on aina karsinnassa pelin henki, Mäkelä jatkoi.

Omiin karsintahyppyihinsä Mäkelä ei ollut kovin tyytyväinen.

–  Ymmärrän, jos valmentaja sanoi, etteivät hyppyni olleet teknisesti hyviä. Ensimmäisessä vauhtiaskeleet eivät aivan pysyneet kasassa, mutta pystyin silti vääntämään pitkät loikat, Mäkelä arvioi 14,26 metrin hyppyään.

–  Toisessa juoksu onnistui paremmin, mutta ponnistus jäi lankun taakse, kun vauhtiaskeleet eivät venyneet. Siirsin toista kierrosta ennen askelmerkkiä taakse, mikä oli virhe.

Mäkelä pääsi toisellaan 14,10 metriin ja kolmannellaan 14,06 metriin.

Lisäksi Mäkelä kiitteli suomalaiskatsojia, jotka pitivät kodikkaasti ääntä stadionin puolityhjässä katsomossa.

–  Kiitos heille. Ei siellä muita kannustettu. Ja suomalaisten huuto kuului hyvin niin tyhjällä stadionilla.

Kommentoi