Mäkelä-Nummela voi kääntää ajatukset Tokioon: "Pikkuisen on huojentunut olo"

HOLLOLA

Satu Mäkelä-Nummela voi hiljalleen kääntää ajatuksensa ensi kesän olympialaisiin. Trapin olympiavoittaja varmisti Suomelle olympiamaapaikan onnistumalla Hollolan maailmancupin finaalissa.

–  Pikkuisen on huojentunut olo, Mäkelä-Nummela sanoi finaalin jälkeen.

Hän oli kevään ja kesän aikana jo lähellä olympiapaikkaa, mutta vasta kotikisassa tärppäsi. Onnistuminen oli pieni yllätys ainakin sen jälkeen, kun Mäkelä-Nummela koki ampuneensa huonosti 125 kiekon peruskilpailussa.

– En olisi uskonut tämän sutimisen jälkeen, hän myönsi.

Olympiapaikka on maakohtainen, mutta sen hankkija on kisapaikan suhteen vahvoilla. Jos Mäkelä-Nummela kisaa ensi kesänä Tokiossa, hän pääsee neljänsiin peräkkäisiin olympialaisiinsa.

–  On hienoa, jos tulee neljännet peräkkäiset olympialaiset. Silloin ei ole tullut välivuosia, olympiataipaleensa 2008 kultamitalilla aloittanut Mäkelä-Nummela totesi.

Hollolan maailmancupin peruskilpailussa rikkoutui 110 kiekkoa, mutta kun kisan taso oli muutenkin alhainen, tulos riitti finaaliin. Mäkelä-Nummela ratkaisi finaalipaikan kolmen naisen uusinnassa, jossa oli jaossa vain yksi finaalipaikka. Ensin putosi San Marinon Alessandra Perilli ja perään joukkuekaveri Marika Salmi.

Salmi oli Hollolassa seitsemäs. Suomen tasoa kuvasti, että Noora Antikainen ylsi 13:nneksi.

Kärkikaksikko sai olympiapaikat

Mäkelä-Nummela oli lopulta finaalin kakkonen. Edelle ylsi vain Australian Penny Smith, joka myös sai olympiapaikan.

Mäkelä-Nummela jäi Smithistä kuuden ampujan ja 50 laukauksen finaalissa viiden osuman päähän. Tokion paikka varmistui jo aiemmin, kun Mäkelä-Nummelan ja Smithin tavoin finaalista paikkaa jahdannut Venäjän Darja Semjanova jäi Mäkelän taakse finaalin kolmannessa osiossa.

Suomella on nyt kaksi paikkaa Tokion kisojen ampumaurheiluun. Aiemmin paikan on ottanut Lari Pesonen miesten skeetistä.

Kommentoi