Mansikkasaaressa uimakielto – Vaasan kaupungin ympäristötoimi epäilee veden pilaantumisen syyksi Onkilahden jätevesivuotoa

Mansikkasaaren uimarannasta otetussa vesinäytteessä on todettu suolistoperäisiä enterokokit -bakteereja laatuvaatimukset ylittävä määrä. Mansikkasaaren uimarannalle on viety uimakieltokyltit.

– Hietasaaren vesinäyte täytti laatusuositukset, mutta bakteeritasot ovat selvästi hieman koholla, Vaasan kaupunki tiedotti perjantaina.

Seuraavat uusintanäytteet Mansikkasaaresta ja Hietasaaresta otetaan perjantaina 19. heinäkuuta. Tulokset saadaan maanantaina 22. heinäkuuta.

Uimarantojen veden laadun seurannan tulokset ovat nähtävillä Vaasan kaupungin nettisivuilla.

Vaasan kaupungin ympäristötoimi epäilee veden pilaantumisen syyksi Onkilahden jätevesivuotoa, sekä alkuviikon sateita.

– Sadevesi huuhtelee maalta bakteereita veteen, ja tavallisesti uimavesien valvontanäytteitä ei oteta näin pian sateiden jälkeen, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Keskiviikkona 17. heinäkuuta Onkilahdesta Kirkkopuistikon hulevesilinjan purkuputken läheisyydestä otettujen näytteiden ravinne- ja bakteeripitoisuudet olivat tavallista korkeammat. Vedenlaadun odotetaan palautuvan Onkilahdessa normaalille tasolle muutamassa viikossa nyt, kun jätevesivuoto on korjattu.

Edit kello 13.45: Lisätty tieto näytteiden otosta 19. heinäkuuta. Lisätty tieto Onkilahden veden ravinne- ja bakteeripitoisuuksista sekä odotetusta korjautumisajasta.

Edit kello 13:55: Lisätty tieto Hietasaaren bakteeritasojen kohoamisesta.

Lisää aiheesta

Kommentoi