Chicagon ihmekiri toi "hullun pelin" voiton vieraskentällä – Markkanen statistina

CHARLOTTE

Chicago Bullsin syksy NBA-koripalloliigassa on ollut odotuksiin nähden kehno, mutta myös viihdyttävä. Tuorein näytös oli jo erityistä viihdettä, kun Bullsin ykköstähti Zach LaVine pelasi elämänsä pelin ja johdatti viimeisen sekunnin kolmosellaan Bullsin 116–115-vierasvoittoon Charlotte Hornetsista sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

–  Kun heitin tuon (voittokolmosen), tiesin sen onnistuvan. Tämä oli hulluin peli, jossa olen ollut mukana, LaVine hehkutti NBC:n Bulls-toimittaja K.C. Johnsonin mukaan.

LaVinen voittokori oli hänen 13:s kolmen pisteen onnistumisensa ottelussa, ja hänestä tuli kolmas vähintään moiseen lukuun yhdessä ottelussa yltänyt NBA-pelaaja kautta aikain. Se kruunasi Bullsin huiman kirin, sillä Hornets johti ottelua kahdeksalla pisteellä vielä 45 sekuntia ennen loppusummeria.

Voitto oli Chicagolle kauden kuudes 17 pelistä, ja LaVine toivoo ihmevoiton tuovan kaivattua nostetta synkkään syksyyn.

–  Toivottavasti tämä oli käänne. Iso peli meille, ja jokaisen energiat ovat nyt korkealla, ja tätä energiaa viedään seuraaviin peleihin. Tästä voi tulla iso askel oikeaan suuntaan, LaVine sanoi.

Jotain käännettä kaipaa myös Bullsin suomalaisjätti Lauri Markkanen, joka vietti Hornets-pelin ratkaisuvaiheet penkillä. Se ei ollut ihme, sillä Markkanen teki vain kolme pistettä heittäen yhdeksästä heitostaan kahdeksan ohi. Pistemäärä sivuaa Markkasen NBA-uran huonointa saldoa, edellisen kerran hän jäi yhtä vähiin pisteisiin tulokaskaudellaan 2017–18.

Markkanen tuli vaihtoon päätösneljänneksen alkuvaiheissa, eikä palannut enää parketille. Valmentaja Jim Boylen oli jo laittamassa suomalaista sisään Bullsin kiriessä kohti voittoa ratkaisuvaiheissa, mutta hän pyörsikin päätöksensä.

–  Se ei ollutkaan siinä vaiheessa oikea ratkaisu, Boylen selitteli mielenmuutostaan NBC:n ottelujutussa.

–  Lauri ei tehnyt mitään väärää, ei siinä ollut mitään kiistaa. Kyse oli vain siitä, että siinä vaiheessa (kentällä ollut) joukkue oli päässyt vauhtiin. Annoimme pienikokoisella ryhmällä vastustajille kahden pisteen koreja, mutta upotimme kolmosia toisessa päässä.

Kommentoi