Marko Maunuksela sai kunniamaininnan radiotyöstään

Eteläpohjalainen tangokuningas Marko Maunuksela on saanut Pro musiikintekijät -kunniamaininnan.

Suomen musiikintekijät ry on myöntänyt kunniamaininnan kaikkiaan viidelle Ylen toimittajalle. Maunukselan lisäksi kunniamaininnan ovat saaneet Susanna Vainiola, Tuuli Saksala, Teppo Vapaus ja Miikka Koivisto.

Pro Musiikintekijät -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa.

Yhdistys perustelee valintaansa sillä, että kyseiset viisi toimittajaa soittavat omissa ohjelmissaan sellaista suomalaista musiikkia, jota ei juurikaan kuule Ylen normaalissa ohjelmavirrassa.

– Puhumattakaan kaupallisten radiokanavien soittolistoista, Suomen Musiikintekijöiden puheenjohtaja, sanoittaja-laulaja Kaija Kärkinen perustelee valintaa tiedotteessa.

Marko Maunuksela vetää Paikka auringossa – lauluja Pohjantähden alta -radio-ohjelmaa Yle Radio Suomen iltapäivissä.

Suomen Musiikintekijät on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää suomalaisten ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä. Yhdistys on perustettu vuonna 1954, ja sillä on yli 1000 jäsentä.

Kommentoi