Matti Taini kestävin Kyrönjoki-maratonilla

Lapualaisetäkestävyysurheilijat Matti Taini ja Juha Laitinen kävivät lauantaina Ylistarossa 33. kerran järjestetyllä Kyrönjoki-maratonilla jännittävän kamppailun voitosta.

Maratoonari Taini tavoitti triathlonisti Laitisen vasta pari kilometriä ennen maalia ja kiri voittoon omalla ennätysajallaan 2.33.59.

Kristillistä urheiluseuraa KRIK Finlandia edustava Taini ei säikähtänyt Laitisen kovaa alkuvauhtia ja puolimatkan väliaikaa 1.14.10, vaan hän luotti omaan tasaiseen matkavauhtiinsa ja taittoi puolikkaat säntillisesti 1.17.05 ja 1.16.55.

– Alussa teki mieli seurata Juhaa, mutta jäin toteuttamaan omaan suunnitelmaani, Taini kertoi järjestäjien tiedotteessa.

Laitinen lähti vielä viimeiselle 10,5 kilometrin kierrokselle vajaan kahden minuutin johtoaseman turvin, mutta se ei riittänyt.

– Kun Matti ohitti minut, en pystynyt vastaamaan. Keskityin vain oman ennätyksen parantamiseen ja onnistuin siinä, kun kello pysähtyi aikaan 2.35.16, selvitti Laitinen.

Taini ja Laitinen painelivat sellaista vauhtia erinomaisissa olosuhteissa, että edellisen kerran voittaja on juossut kovempaa vuonna 1996.

Miesten puolimaratonilla oli myös tiukka kisa voitosta, kun Mustasaaren Tommi Lintala kukisti Häjyjen Antti Perälän kahdeksalla sekunnilla ajoin 1.19.44 ja 1.19.52.

Naisten puolimaratonin nopein oli lapsuusmaisemissaan juossut YKV:n suunnistaja Eija Keski-Säntti, joka kellotti ennätyksekseen 1.35.01.

– Tarkoitus oli parantaa aikaani 1.43, ja onnistuin siinä.

Miesten 10,5 kilometrillä VIS:n juoksija Antti Ranta-Aho piti ajallaan 36.12 selvästi takanaan hiihtäjä-suunnistaja Patrik Kronbergin.

Matkaan starttasi kaikkiaan 156 juoksijaa, joista maratonin klaarasi vain 32.

Kommentoi