Mestariluotsi avautuu potkuistaan Tulosruudussa – ”Huusimme, raivosimme ja itkimme”

Seinäjoen Jalkapallokerhoa menestyksekkäästi reilun neljän vuoden ajan luotsannut Simo Valakari puhuu MTV3:n Tulosruudussa ensimmäistä kertaa potkuistaan. SJK erotti Valakarin helmikuussa.

– Nyt tilanne on kaikilta osin ok, mutta helmikuussa draamaa oli puolin ja toisin: raivosimme, huusimme ja itkimme. Erimielisyyksiä oli seurajohdon kanssa, mutta toisaalta ne kuuluvat tähän hommaan, kun tunteella mentiin alusta loppuun asti. Pitää muistaa, että se oli myös meidän vahvuutemme, joka mahdollisti menestyksemme, Valakari alleviivaa Tulosruudulle.

– Seurajohto antoi erinomaiset työkalut, ja me teimme urheilupuolella kovasti hommia kehittyäksemme. Vain se harmittaa näin jälkikäteen, että prosessimme jäi pahasti kesken, Suomen jalkapallomaajoukkueen apuvalmentajana toimiva Valakari painottaa.

44-vuotiasta helsinkiläisvalmentajaa kohtaan on osoitettu kiinnostusta keväällä muun muassa ulkomaan kentiltä. Hän on käynyt kahdesti työhaastattelussa Brittein saarilla. Valakarin palo päivittäiseen valmennustyöhön on luonnollisesti kova. Suomen eturivin luotseihin kuuluva valmentaja myöntää auliisti, että aika on käynyt välillä pitkäksi.

– Päivät ovat olleet välillä todella pitkiä. Rakastan valmentamista, se on kuitenkin se juttu, jonka osaan ja mitä haluan tehdä jatkossakin, intohimoinen luotsi paaluttaa.

Valakari valmensi SJK:n Suomen mestaruuteen Veikkausliigan kaudella 2015.

Haastattelu nähdään tänä iltana.

Lähde: MTV3

Kommentoi