Metsomäki selätti flunssan ja jatkoi voittosarjaansa Herman Kare -molskilla

KOUVOLA

Ilmajoen Kisailijoiden Toni Metsomäki paini kolmannen peräkkäisen sarjavoiton perinteikkäässä Herman Kare -turnauksessa Kouvolassa. Metsomäki kukisti 87-kiloisten finaalissa Sveitsin Ramon Betschartin ylivoimaisella pistevoitolla 9–0.

–  Pitkä flunssa on voitettu kanta, joten mikäpäs tässä oli painia, väkevästi sveitsiläistä vyöryttänyt Metsomäki kertoi.

Metsomäki, 22, oli Kouvolassa paras myös viime ja toissa vuonna. Seuraavaksi hän jahtaa neljättä SM-kultaansa Jyväskylässä kahden viikon kuluttua.

–  Se on ihan eri kisa. Kaikki lähtee taas alusta. Näitä voittoja ei voi ottaa sinne mukaan, Metsomäki muistutti.

Suomalaiset painivat kuusi sarjavoittoa kahdeksasta kreikkalais-roomalaisen painin turnauksessa. Sarjan alle 72 kiloa loppuottelussa kohtasivat Lapuan Virkiän Mikko Peltokangas ja Ilmajoen Kisailijoiden kolmannen sukupolven painija Akseli Yli-Hannuksela. Toisilleen tuttujen vääntäjien matsissa nopea ja notkea Peltokangas vei voiton ja sarjavoiton viimevuotiseen tapaan.

–  Hyvä päivä, neljä matsia ja neljä voittoa. Finaalissa lisäsin vauhtia hetki hetkeltä ja sain lopulta Akun syliiin ja heivattua mattoon, entisestään vankistunut Peltokangas totesi.

Mähönen terveenä ja vedossa

Lapin Veikkojen rivakkaliikkeinen Lauri Mähönen otti jo 60-kiloisten finaalin alussa luulot pois Venäjän Dinislam Bammatovilta.

–  Paini ei ole aikoihin kulkenut niin hyvin kuin nyt. Kun saa olla terve, niin näköjään tulee tulosta, Mähönen sanoi.

Terhakka Tero Halmesmäki päihitti 77-kiloisten finaalissa Viron rajusti puskeneen Ranet Kaljolan, ja sarjan alle 82 kiloa vei nimiinsä pätevä pystypainija Jarno Ålander.

Kaivattua Elias Kuosmasen ja Arvi Savolaisen keskinäistä kamppailua 97-kiloisissa ei nyt nähty, sillä kumpainenkin keskittyy keskiviikkoiseen Rooman gp-kisaan. Rooma antanee jo osviittaa siitä, lähteekö kevään Euroopan olympiakarsintaan Budapestiin kaksinkertainen EM-pronssimitalimies Kuosmanen vai alle 23-vuotiaiden maailmanmestari Savolainen.

Tällä tietoa molemmat miehet ovat mukana Vaajakosken SM-paineissa.

Kommentoi