Miika Muranen vetäytyy Vaasan kaupunginteatterin johtajakisasta – Aloittaa elokuussa Rovaniemellä taiteellisena johtajana

Ohjaaja ja näyttelijä Miika Muranen vetää pois hakemuksensa Vaasan kaupunginteatterin johtajaksi.

Muranen valittiin jo viime vuoden keväällä Rovanimen Teatterin taiteelliseksi johtajaksi Kari Väänäsen tilalle. Murasen piti alun perinkin aloittaa Rovaniemellä vasta elokuun alussa, koska hänellä oli muita projekteja kesken.

Kerroimme Vaasan kaupunginteatterin johtajan paikalle tulleista hakemuksista maanantaina .

Rovaniemen Teatteri julkaisi tänään keskiviikkona tiedotteen, jonka mukaan teatterin hallituksen puheenjohtaja Antti Väänänen, toiminnanjohtaja Sari Alatalo sekä Miika Muranen ovat keskustelleet Vaasaan hakemiseen johtaneista tekijöistä sekä sopineet tulevasta. Keskustelua on käyty muun muassa päätöksenteon rakenteista sekä johtajien työnkuvien vastuualueista.

Tiedotteessa kerrotaan, että keskustelun taustalla on viime kesänä Rovaniemen Teatterissa alkanut uusi johtamismalli. Sen mukaan kokonaisuudesta on vastuussa toiminnanjohtaja, ja taiteellisesta toiminnasta sekä ohjelmiston suunnittelusta taiteellinen johtaja.

"Mallin artikulointi jäi taiteellisen johtajan hakuprosessin aikana vähäiseksi. Kun suunnittelutyö on ollut nyt käynnissä, johtamismallista on noussut kysymyksiä." tiedotteessa muotoillaan.

– Olemme keskittyneet ratkomaan ohjelmistoon ja henkilöstön rekrytointeihin liittyviä asioita, joten johtamismallin ja työnkuvien avaaminen on jäänyt taka-alalle, Muranen ja Alatalo sanovat tiedotteessa.

Muranen aloittaa siis elokuun alussa Rovaniemellä. Hän kommentoi sekaannusta kertomalla, että uuden työpaikan etsiminen on teatterialalla normaalia.

– Freelance-taustaisena teatterintekijänä olen tottunut, että kun joku mahdollinen tuleva työ saattaa olla syystä tai toisesta kariutumassa, on minun aloitettava toisen työpaikan etsintä – se on normaali käytäntö, mutta johtotehtävissä kaikki tämä on julkista tietoa ja siksi aiheuttanut nyt hämmennystä.

Miika Muranen muistetaan Vaasassa ohjauksistaan. Viime aikoina hän on ohjannut Vaasan kaupunginteatteriin näytelmät Liian paksu perhoseksi ja Älä pukeudu päivälliselle.

Kommentoi