Mikko Rantasella loistoyö – Colorado löi Washingtonin ensimmäisen erän löylytyksellä

HELSINKI/WASHINGTON

Colorado Avalanche on alkusyksyn joukkue jääkiekon NHL:ssä. Se jatkaa liigan ainoana tappiottomana joukkueena peitottuaan vierasjäällä Washingtonin 6–3.

Coloradon iskunyrkki oli taas kerran sen ykkösketju Mikko Rantanen-Nathan MacKinnon-Gabriel Landeskog, jonka kokonaissaldo oli 2+5 pistettä. Ketjun tehomies oli maalin tehnyt ja kaksi syöttänyt Rantanen.

Rantanen sammutti Capital-areenan Washington-fanien valot viimeisteltyään ylivoimalla 4–0, kun avauserä oli ehtinyt vanhentua vain vajaat yhdeksän ja puoli minuuttia.

–  Se oli kauden paras erämme. Meiltä löytyi hyökkäysvoimaa ja kärsivällisyyttä kiekon kanssa. Maltoimme myös puolustaa hyvin, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar kehui NHL:n verkkosivuilla.

Coloradosta Joonas Donskoi syötti yhden maalin.

Rantanen ponnahti NHL:n pistepörssissä kymmenenneksi. Hän on huimassa pistetahdissa, sillä viidestä pelistä on koossa neljä maalia ja viisi syöttöä. Hän on maanantain sarjakierroksen jälkeen pistepörssissä kymmenentenä.

Viime kaudella Rantanen kirjautti yhden kauden runkosarjaennätyksensä nakutettuaan 74 ottelussa 31+56 pistettä.

Chicago vihdoin voiton makuun

Ennen maanantain kierrosta Coloradon tavoin tappioilta oli säästynyt toinen länsilohkon joukkue Edmonton. Sen voittoputken katkaisi kauden heikosti aloittanut Chicago, joka puolestaan otti avausvoittonsa maalein 3–1.

Muiden suomalaispelaajien saldo karttui maalisyötöillä. Floridan kapteeni Aleksander Barkov pohjusti yhden osuman, kun Florida voitti vieraissa New Jerseyn 6–4. Myös New Jerseyn Sami Vatanen syötti maalin.

Voitto tuli Floridalle tarpeeseen. Se oli hävinnyt viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä. Viime kaudella Florida karsiutui kevään pudotuspeleistä pitkälti surkean syyskautensa takia.

Kauden pirteästi aloittanut viime vuosien heittopussi Buffalo kukisti kotijäällään Dallasin 4–0. Buffalo-puolustajat Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju summasivat kumpikin 0+1 pistettä. Buffalon maalivahti Carter Hutton piti nollan 25 torjunnalla.

Kauden aiemmat neljä otteluaan hävinnyt Minnesota kaatoi vieraissa Otttawan 2–0. Minnesotaa kipparoiva Mikko Koivu kunnostautui maalisyötöllä. Minnesotan maalivahti Alex Stalock tarvitsi nollapeliin 26 torjuntaa.

Kommentoi