Minnesotalle voitto Floridasta, Kaapo Kähkönen torjui 44 kertaa

HELSINKI

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Minnesota Wild on voittanut vieraskentällä Florida Panthersin 4–2. Toista NHL-otteluaan pelannut Kaapo Kähkönen torjui Minnesotan maalilla peräti 44 kertaa.

NHL tviittasi, että Kähkösestä tuli kaikkien aikojen viides maalivahti, joka on voittanut NHL-uransa kaksi ensimmäistä ottelua. Muut vastaavaan saavutukseen päässeet vahdit ovat Josh Harding, Niklas Bäckström, Anton Khudobin ja Matt Hackett.

–  Siihen tunteeseen ei koskaan kyllästy, mikä vallitsee pukukopissa jätkien kesken voitetun ottelun jälkeen, Kähkönen hehkutti Minnesotan Twitter-tilillä.

Kaiken kukkuraksi Kähkösellä oli mahdollisuus lyödä kolmannen erän lopulla kiekko Floridan tyhjään maaliin, mutta hänen pitkä avauksensa meni vasemmalta ohi.

Voitto on Minnesotalle neljäs putkeen.

Floridan Aleksander Barkov teki joukkueensa avausmaalin. Osuma oli Barkoville kauden yhdeksäs.

Florida on hävinnyt viidestä viimeisimmästä ottelusta neljä.

Granlund sivussa

Patrik Laine teki maalin ja hankki syöttöpisteen, kun Winnepeg Jets voitti Dallas Starsin 5–1. Dallasin Miro Heiskanen vastasi joukkueensa ainoasta maalista.

Winnipeg on voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelusta seitsemän. Dallasilla puolestaan on nyt niskassaan neljä peräkkäistä tappiota.

Tampa Bay Lightningin ja Nashville Predatorsin välinen kamppailu venyi jatkoajalle. Ottelun ratkaisi Tampan eduksi maalein 3–2 Nikita Kutsherov, kun jatkoaikaa oli pelattu noin kaksi ja puoli minuuttia. Pekka Rinne torjui Nashvillen maalilla 28 kertaa. Mikael Granlund oli poissa Nashvillen riveistä alavartalovamman vuoksi.

Columbus Blue Jackets hävisi toisen kerran peräkkäin, kun Arizona Coyotes oli vieraskentällä parempi maalein 4–2. Columbuksen Joona Korpisalo torjui 24 kertaa.

Kommentoi