Musiikin vaihtoehtogaala saapuu Seinäjoelle – Ehdokkaina myös useita paikallisia nimiä, kuten poikkeuksellisen monta Kivelää

Vuonna 2004 perustettu suomalaisen musiikkimaailman vaihtoehtogaala Femmagaala järjestetään ensi kuussa ensimmäistä kertaa Seinäjoella.

Palkintogaala on järjestetty vuoteen 2018 asti Helsingissä, mutta viime vuonna se pidettiin Lahdessa. Tänä vuonna gaala siirtyy Mars-festivaalin yhteyteen Rytmikorjaamolle.

– Tänä vuonna haluamme korostaa, että olemme vakavasti otettava gaala. Siksi Femmagaala järjestetään nyt Pohjanmaalla, missä huumorikin on vakava asia. Matkailu avartaa, joten suosittelemme sitä muillekin gaaloille, Femmagaalan henkinen isä Jani "Wallu" Valpio toteaa tiedotteessa.

Palkintoraati koostuu musiikin ja median kenttätyöläisistä. Femmagaalan ideologiaksi kerrotaan "antaa vauhtia nousukiidossa oleville artisteille sekä kannustaa puskemaan sinnikkäästi valtavirtaa vastaan, jos rakkaus musiikkiin sitä vaatii".

Tänä vuonna Femmagaalassa valitaan muun muassa vuoden 2019 artisti ja festivaali sekä positiivinen yllätys. Raati pidättää oikeuden myös kunniamainintoihin varsinaisen listan ulkopuolelta.

Ehdokkaiden joukossa on useita paikallisia artisteja ja tekijöitä. Muun muassa Kivelä-Femman, jossa palkitaan vuoden ansioitunein Kivelä, saajiksi ovat ehdolla muun muassa Provinssin toimitusjohtaja Marko Kivelä, seinäjokelaisen PH-yhtyeen Lauri Kivelä sekä seinäjokelaislähtöinen stand up -koomikko Niko Kivelä.

Lisää paikallisedustusta on mukana myös sitkaasta elämäntyöpalkintona jaettavassa Sitko-Femma -kategoriassa, jossa yhtenä ehdokkaana on vuonna 1993 perustettu seinäjokelainen rock-yhtye Too Sophisticated.

Femmagaala järjestetään Rytmikorjaamolla Mars-festivaalin aikaan 14. helmikuuta.

Kommentoi