"Gene" Keurulaisen pitkä työ palkittiin jalkapallokauden päätösgaalassa, Sällström vuoden naispelaaja

HELSINKI

Viime perjantaina varmistuneesta historiallisesta jalkapallon miesten arvoturnauspaikasta alkoi suomalaisen jalkapalloilun juhlaviikko, joka huipentui torstaina jalkapallokauden päätösgaalaan Captain's Balliin Helsingissä. Erityisen positiivisesta ja merkittävästä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi tehdystä työstä jaettava erikoispalkinto Captain's Ball luovutettiin miesten maajoukkueen pitkäaikaiselle valmennusryhmän jäsenelle Jari-Pekka Keurulaiselle. Palkinto jaettiin seitsemännentoista kerran.

Jalkapallopiireissä hänet tunnetaan paremmin lempinimellä "Gene". Hänet valittiin vuoden valmentajaksi vuonna 1992, kun hän saavutti HJK:n päävalmentajana Suomen mestaruuden. Keurulainen on ansioitunut myös fysioterapeuttina, ja maajoukkueen valmennusryhmässä hän aloitti jo 2000-luvun alussa.

Sällström vuoden naispelaaja

Vuoden naispelaajana palkittiin maajoukkueen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi syksyn EM-karsintaotteluissa noussut Linda Sällström. Paris FC:n hyökkääjä pelasi marraskuussa kotiyleisön edessä uransa sadannen maaottelun.

Miesten liigakauden parhaiden listaa hallitsi mestarijoukkue Kuopion Palloseura. Paikkansa parhaiksi valittiin puolustaja Luis Carlos Murillo, keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen ja valmentaja Jani Honkavaara. Vuoden maalivahti oli Ilveksen Mika Hilander ja hyökkääjä maalikuninkuuden voittanut Interin Filip Valencic.

Moninkertaiset mestarit kunniagalleriaan

Suomalaisen jalkapallon kunniagalleriaan Hall of Fameen nimettiin meritoituneet valmentajat Antti Muurinen ja Keijo Voutilainen.

65-vuotias Muurinen saavutti urallaan seitsemän Suomen mestaruutta ja toimi Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana vuosina 2000–2005. Muurinen on ainut suomalaisjoukkueen Mestarien liigan lohkovaiheeseen luotsannut valmentaja. Muurinen on kuusinkertainen vuoden jalkapallovalmentaja.

Vuonna 2014 kuollut Voutilainen saavutti Suomen mestaruuden kolmesti sekä pelaajana että valmentajana. Voutilainen valittiin vuoden jalkapallovalmentajaksi vuosina 1982 ja 1986.

s.

Kommentoi