Näin SJK tulovirtansa hankkii – puheenjohtaja Sarajärvi kertoo, mitä liikevaihdon kasvattaminen vaatii ja miksi siihen on syytä pyrkiä

Seinäjoen Jalkapallokerho lähtee jalkapallon liigakauteen 2019 noin 900 000 euron pelaajabudjetilla. Se on liigan toiseksi suurin, ja samaan yltää myös Kuopion Palloseura. Odotettua huonommin sujuneet kaksi viime liigakautta eivät ole heilauttaneet SJK:n taloutta. Seuran puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoo, miksi.

– SJK-konsernin liiketoimintaan kuuluu kiinteistösijoittamista ja kiinteistökonsultointia, meillä on stadion, jossa järjestetään paitsi otteluita myös konsertteja ja kokoustiloissa kokouksia ja muita tapahtumia, on fysikaalinen hoitolaitos ja jalkapallohalli, Sarajärvi luettelee.

Sarajärvi piti alunperinkin tärkeänä sitä, että SJK:n taloudenpito olisi niin laajaa ja sopivin väliajoin kasvavaa, että yksi tai kaksi urheilullisesti huonoa kautta eivät kaada joukkuetta kanveesiin.

– Pyrimme kasvamaan seuraksi, joka pystyy säilyttämään toiminnan tason, vaikka jatkuvaa urheilullista menestystä ei tulisi. Sitä olemmekin saaneet tässä nyt pari vuotta opetella, Sarajärvi hymähtää ja viittaa kahden viime kauden värikkäisiin vaiheisiin.

Kevättalvesta 2017 alkaen kevääseen 2018 mennessä SJK:n liigajoukkueella ehti olla kuusi eri päävalmentajaa vain 15 kuukauden aikana.

Videolla Sarajärvi kertoo mm. miksi urheiluliiketoiminnassa olisi syytä kiinnittää nykyistä enemmän huomiota käyttökatteen merkitykseen.

Kommentoi