Sitkeä Slovakia piinasi salibandynaisia – Oona Kauppi laukoi viisi maalia voitokkaassa MM-puolivälierässä

NEUCHATEL

Suomen naisten salibandymaajoukkue eteni välieriin Sveitsissä pelattavissa MM-kilpailuissa, kun Suomi kukisti torstai-iltana pelatussa puolivälieräottelussa Slovakian 8–6. Oona Kauppi johti Suomen hyökkäyspeliä viidellä maalillaan.

Slovakia tarjosi kovan vastuksen Suomelle, joka on saalistanut hopeaa neljistä peräkkäisistä MM-kilpailuista. Slovakia satsasi kovaan alkuun ja johti Suomea jo reilun minuutin pelin jälkeen 2–0.

Suomi toipui alkujärkytyksestä ja otti pelin haltuun Kaupin johdolla. Hyökkääjä nakutti avauserässä hattutempun.

–  Oli tosi vaikea peli. En osaa nyt edes nopeasti analysoida mistä se johtui. Todella arkaa ja epävarmaa tekemistä, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen summasi pelin jälkeen.

Slovakia oli pelannut pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelun keskiviikkona, mutta pysyi hyvin laajemmalla ja levänneellä kokoonpanolla operoineen Suomen kyydissä.

Toisessa erässä Slovakia nousi kaksi kertaa kahden maalin päähän. Ensin Paulina Hudakova (3+1) viimeisteli 3–5-kavennuksen rangaistuslaukauksella.

Pian Hudakovan maalin jälkeen Sara Piispa palautti Suomen johdon kolmeen maaliin, mutta Hudakova rokotti vielä kerran.

–  Pelasimme jo viime MM-kilpailujen puolivälierässä Slovakiaa vastaan. Aika samantyylinen peli oli nytkin, Kauppi viittasi kahden vuoden takaiseen 6–2-voittoon, jossa Suomi ratkaisi pelin vasta lopussa.

Rivit harvenivat

Suomen avainpelaajiin lukeutuvat My Kippilä (1+1) ja Alisa Pöllänen jättivät pelin kesken toisessa erässä, mikä näkyi oitis Suomen hyökkäyspelissä. Puolustaja Kippilän pelinavaustaitoa ja Pölläsen juonikkuutta olisi tarvittu, kun Slovakia pyristeli mukana pelissä.

–  Pelimme oli sekaisin jo ennen sitä (Pölläsen ja Kippilän poistumista pelistä). Heitä oli tarkoitus peluuttaa tämän mukaan, ja siinä pysyttiin, Kurronen avasi pahojen polvivammojen jälkeen kisakuntoon toipuneen kaksikon tilannetta.

–  He tekevät huomenna pienen harjoituksen, että ovat lauantaina täydessä iskussa, Kurronen jatkoi.

Päätöserän alussa Michaela Sponiarova kavensi 5–6:een, minkä jälkeen Slovakia oli lähellä vielä tasoittaa pelin. Oona Kauppi laukoi Mia Karjalaisen (0+2) syötöstä helpottavan 7–5-maalin erän puolivälissä ja viimeisteli vielä lopussa tyhjään maaliin.

–  Ensimmäinen ja toinen erä olivat sellaisia, etten toivo meidän enää pelaavan sellaista salibandyä. Kolmannessa erässä osoitimme, kuinka hyvin ja kurinalaisesti pystymme pelaamaan johtoasemassa, Kauppi jutteli.

Turnauksen pistepörssiä ennen torstaita johtanut Veera Kauppi oli sivussa kokoonpanosta lievän flunssan vuoksi.

Kuusi MM-kultaa peräkkäin voittanut Ruotsi kohtaa Saksan perjantaina, ja tuon puolivälieräottelun voittaja kohtaa Suomen lauantain välierässä.

Kommentoi