Nella Korpio haluaa mittauttaa tasonsa huippuja vastaan – pujottelun maailmancup-avauksessa Levillä on paikka näyttää

HELSINKI

Pujottelun maailmancup-kauden avausta lauantaina Kittilän Levillä odottaa muuan tavallista nälkäisempi alppihiihtäjä. Nella Korpiolla on palava halu mittauttaa tasonsa maailman huippuja vastaan.

Korpio sijoittui viime kaudella naisten maailmancupissa kolme kertaa peräkkäin pujottelukisan pisteille, 30 parhaan joukkoon. Paras cup-sijoitus irtosi tammikuun alussa Kroatian Zagrebissa, jossa hän oli 20:s.

Loppukausi sujui arkisemmin, sillä vauhti ei maailmancupissa riittänyt toiselle kierrokselle. Myös aikuisten MM-kisat Ruotsissa ja nuorten MM-kilpailut Italiassa olivat kunnianhimoiselle urheilijalle pettymys.

–  Siinä mielessä viime kaudesta jäi jonkin verran hampaankoloon. Muuten kausi toki oli positiivinen yllätys. Saavutin tavoitteita, jotka olivat kaukaisia, mutta läheskään virheetöntä ei laskeminen ollut, lumiselle Leville keskiviikkona saapunut Korpio puntaroi.

Monipuolinen urheilutausta

Ringetessä C-nuorten Suomen mestaruuden voittaneella Korpiolla on monipuolinen urheilutausta. Hän harrasti lapsena yhtä aikaa kahdeksaa eri urheilulajia. Alppihiihto vei muista voiton haasteellisuudellaan.

–  Jo se prosessi, että yrittää parantaa laskemisen eri osa-alueita, on kiehtova. Ulkopuolinen saattaa pitää alppihiihtäjiä hulluina, kun treeneissä suuri osa harjoituksista tekee kipeää, Korpio kertoo.

Hän kuulostaa 20-vuotiaaksi urheilijaksi todella analyyttiseltä. Se on ilman muuta Korpion vahvuus.

–  Uskoisin, että vahvuuteni on kyky kehittyä sellaisellakin alueella, jolla en ole lähtökohtaisesti hyvä. Yleensä löydän jollain aikavälillä keinot voittaa vaikeudet.

Viime kaudella hyvän ja huonomman kilpailupäivän ero oli turhan suuri. Suoritustaso heitteli, mutta puute korjautuu kokemuksen karttuessa.

–  Taso maailmancup-päivien välillä vaihteli liikaa. Suhteessa kilpakumppaneihini olin pehmeällä lumella heikommalla tasolla. Joskus laskiessa on ihan järjettömän lämpimät olot, kuten viime helmikuussa Slovenian Mariborissa 14 astetta. Siinä ei kisajärjestäjä voi paljon tehdä.

Koulu ei enää kahlitse

Läpimurtonsa viime kaudella tehneeltä Korpiolta on syy odottaa entistä parempaa. Mäkelänrinteen urheilulukiolainen kirjoitti ylioppilaaksi, ja opiskelu saa jäädä sivuun.

–  Helpottaa, kun ei leirioloissa tule iltaisin sitä tunnetta, että pitäisi avata koulukirja. Se helpottaa palautumista.

Kausi 2017–18 meni pohjeluun murtuman takia suurimmaksi osaksi lepäillessä. Sen takia Korpio keskittyy tälläkin kaudella suurpujottelun sijasta käytännössä pujotteluun suurpujottelun sijasta.

–  Jalka ei pohjeluun murtuman jälkeen kestänyt. Tällä kaudella haen suurpuikkaan kevyesti tuntumaa.

Korpio jäi alkusyksystä maajoukkueen Argentiinan-leiriltä pois hermoston ylikuormittumisen takia. Nyt olo on hyvä.

–  Piti vaihtaa intensiteettiä tilanteen mukaan, Korpio kuvailee.

Kommentoi