Jari-Matti Latvala jahtaa kolmatta sijaa Saksan MM-rallista – "Asvalttiajaminen on mennyt eteenpäin"

BOSTALSEE

Toyotan Jari-Matti Latvala on parhaana suomalaisena Saksan MM-rallissa viidentenä perjantain ajopäivän jälkeen. Suomalaisen tallikaveri Ott Tänak johtaa 2,8 sekunnin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Latvala on jäänyt kärjestä liki puoli minuuttia, mutta kolmantena oleva Citroenin Sebastien Ogier on vain viiden sekunnin päässä.

– Olen ihan tyytyväinen. Tavoite oli viiden joukossa olla, ja se toteutui. Aamupäivän otin vähän liian varovaisesti, mutta iltapäivällä ajaminen oli jo parempaa, Latvala summasi.

–  Viimeisellä pätkällä yritin jo liikaakin. Teimme kaksi virhettä, ja haettiin pari kertaa lisävauhtia pellon puolelta. Autossa on suorituskykyä, mutta omaa ajamista on saatava vielä parannettua.

Latvala joutuu miettimään valmistajien MM-sarjaa, joten aivan yltiöpäistä hyökkäystä tuskin lauantaina nähdään. Luvassa on muun muassa kahteen kertaan ajettava ikoninen Panzerplatten erikoiskoe, jossa rengasrikon riski on suuri.

– Panzerplattella mennään nyt eri suuntaan kuin normaalisti. Siitä tulee varmasti mielenkiintoista. Toivon, että auto toimii siellä. Ne ovat äärimmäisen tärkeät pätkät, Latvala totesi.

- Olemme aika lähellä kolmatta sijaa. Siinä mielessä voin olla hyvillä mielin. Asvalttiajaminen on mennyt eteenpäin. Olemme olleet paljon paremmassa vauhdissa kuin Korsikalla, Latvala jatkoi.

Lappi: Tosi turhauttavaa

Citroenin Esapekka Lappi tuskaili jälleen auton säätöjen kanssa. Lappi on kokonaistilanteessa seitsemäntenä yli 50 sekuntia kärkeä perässä.

–  Tämä on tosi turhauttavaa. Ihan samassa tilanteessa ollaan kuin keväällä, vaikka on yritetty tehdä vaikka ja mitä. Auto puskee edelleen. Me vaan hakkaamme päätä seinään, Lappi manasi.

–  Kai tämä on nyt vaan heitettävä läskiksi ja leikiksi. Muuten alkaa itkettämään. Nyt voi ainakin testailla ihan mitä vaan, kun mitään kilvanajoa ei enää ole,

Ford-kuski Teemu Sunisen kisa meni pipariksi jo perjantain avauserikoiskokeella, kun tekninen vika pakotti keskeytykseen. Suninen jatkaa kilpailua Ralli2-säännön turvin lauantaina.

Kommentoi