NHL-tähti Laine laukoi puolesta kentästä maaliin – Kakko osui pitkästä aikaa ja sai kiitosta valmentajalta

NEW YORK/HELSINKI

Jääkiekon NHL:ssä Patrik Laineen Winnipeg Jets on kaatanut Chicago Blackhawksin lukemin 5–2.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkue Chicagon 2–0-johtoasemissa. Toisen erän jälkeen Blackhawks johti yhä peliä, vaikka Jets pääsi jo kaventamaan. Blackhawksin nollapelin mursi Jetsin Kyle Connor, jonka maalin jälkeen Chicago johti enää yhdellä.

Kolmas erä oli Winnipegin maalijuhlaa, josta myös Laine sai osansa. Erän loppupuolella suomalaistähti laukoi kentän puolivälin tienoilta tyhjään maaliin.

Laine avusti myös Connorin toisessa maalissa oman onnistumisensa jälkeen. Myös Connor osui tyhjään maaliin. Laine sai ottelusta pisteet 1+1.

Winnipeg on länsilohkossa seitsemäntenä, ja Chicago majailee lohkon 12. sijalla.

Kakon maalittomalle putkelle päätös

NHL:n suomalaistähdistä myös Kaapo Kakko pääsi maalinteon makuun, kun Kakon New York Rangers löi Los Angeles Kingsin 4–1.

Kakko laukoi kiekon kolmannessa erässä Kingsin maalivahdin selän taakse. Maali keskeytti suomalaistähden kuivan kauden. Osuma oli Kakon ensimmäinen 14 pelissä.

–  Tuntuu hyvälle pitkästä aikaa. Toivottavasti paljon enemmän maaleja on vielä tulossa, Kakko iloitsi NHL:n verkkosivuilla.

Kakko sai peliaikaa 11.23 minuuttia, mikä oli lähes kolme minuuttia vähemmän kuin edellisessä ottelussa. Tuolloin hän nappasi syöttöpisteen Buffaloa vastaan, mutta vähentyneestä peliajasta huolimatta esitys miellytti jälleen päävalmentaja David Quinniä. Kakko on kasannut neljässä viime ottelussa pisteet 1+2=3.

–  Tykkään vain siitä, että hän menee maalille. Syöttöpisteensä hän sai eräänä iltana, kun hän oli maalin ympärillä. Hän pelaa vain nopeammin ja isommalla itseluottamuksella. Hän on ollut paljon parempi myös puolustuspelissään muutamissa viime otteluissa, Quinn kehui.

Rangersin venäläismaalivahti Igor Shestjorkin torjui ottelussa peräti 42 kertaa.

Rangers on itälohkon 12. sijalla. Los Angeles kökkii länsilohkon viimeisenä.

Detroit Red Wings voitti Boston Bruinsin lukemin 3–1. Bruinsin maalia vahti Tuukka Rask, joka torjui ottelussa 17 kertaa.

Bruins johtaa itäistä lohkoa ja Detroit majailee lohkon viimeisenä.

Kommentoi