Urheilutoimenjohtaja Niittymäki jättää vaikeuksiin ajautuneen TPS:n

TURKU

Jääkiekon Liigassa viimeistä edellisenä majailevan TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki jättää tehtävänsä. Seura kertoi tiedotteessaan, että Niittymäki jää sivuun omasta päätöksestään.

–  Tämä on raskas päätös, mutta koin, etten voi jatkaa tehtävässäni urheilutoimenjohtajana haluamallani tavalla, Niittymäki kommentoi.

Niittymäki aloitti TPS:n urheilutoimenjohtajana vuoden 2015 alussa. Hänen kaudellaan TPS:n otteet ovat parantuneet, mutta alkanut kausi on ollut vaikea. TPS on vain pisteen edellä liigajumbo Sportia. Lauantaina turkulaiset jäivät kotikaukalossaan maaleitta, kun Pelicans voitti 1–0.

Niittymäki, 39, on TPS:n kasvatti, joka pelasi 2000-luvun maalivahtina Pohjois-Amerikassa. NHL:ssä hän pelasi pääosin Philadelphia Flyersissä, mutta edusti myös Tampa Bay Lightningiä ja San Jose Sharksia.

Leijonien hopeaan päättyneissä Torinon olympialaisissa 2006 Niittymäki valittiin olympiaturnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Jääkiekkojoukkueen taustayhtiön HC TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen antoi arvoa Niittymäelle, mutta arvioi muutoksessa olevan mahdollisuuksia.

  –  Antero on ollut iso palanen HC TPS:n uskottavuuden palauttamisessa. Hänen uransa jäällä ja jään ulkopuolella on tuonut suurta merkityksellisyyttä turkulaiselle jääkiekkoilulle, Jokinen totesi tiedotteessa.

Jokisen mukaan seura aloittaa pian uuden urheilutoimenjohtajan rekrytoinnin.

–  Näemme tämän samalla myös mahdollisuutena jatkaa seuran uudistamistyötä. Alamme välittömästi etsiä hänelle korvaajaa, jonka tehtävänä on nostaa meidät tulevina vuosina vieläkin korkeammalle tasolle, Jokinen maalaili.

Kommentoi