Nuoret Leijonat aloittavat matkansa kohti MM-turnausta – mukana myös Sport-hyökkääjä Erholtz

Vaasan Sportin liigajoukkueen hyökkääjä Eemil Erholtz jatkaa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leirityskokoonpanossa. Erholtzilta jää MM-leirityksen ja mahdollisesti sen jälkeen vielä itse MM-turnauksen vuoksi väliin tukku Sportin liigapelejä.

Nuorten Leijonien matka kohti MM-kisoja alkaa lauantaina 14. joulukuuta, kun joukkue kokoontuu Vierumäelle MM-leirityksen ensimmäiselle jaksolle. Leiritys aloitetaan ryhmällä, johon kuuluu kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää.

– Mukana on vielä tässä vaiheessa muutama ylimääräinen pelaaja, mutta aika lähellä lopullista joukkuetta ollaan. Leirityksen ja joulun alla pelattavien harjoituspelien jälkeen lyömme lukkoon lopullisen MM-ryhmän, päävalmentaja Raimo Helminen kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Vierumäen-leiri päättyy tiistaina ja aikaisin torstaiaamuna joukkue siirtyy Tshekkeihin, jossa edessä ovat harjoitusottelut Saksaa (21.12.) ja Kanadaa (23.12.) vastaan.

Lopullinen MM-joukkue nimetään alustavasti joulupäivänä. MM-kisojen alkaessa joukkueeseen on nimettävä vähintään 15 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, ja joukkueen maksimikoko on 23 pelaajaa (20 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia).

Nuorten MM-kisat alkavat Tshekin Ostravassa ja Trinecissä 26. joulukuuta, ja Suomi pelaa alkusarjan ottelunsa Trinecissä. Suomi kohtaa alkusarjan otteluissaan Ruotsin, Slovakian, Kazakstanin ja Sveitsin.

Kisojen puolivälierät pelataan tiistaina 2. tammikuuta Ostravassa ja Trinecissä, välierät 4. ja mitalipelit 5. tammikuuta Ostravassa.

MM-leirille kutsun ovat saaneet seuraavat pelaajat:

Maalivahdit: Annunen Justus (Kärpät), Patrikainen Jasper (Pelicans), Piiroinen Kari (Windsor OHL).

Puolustajat: Hatakka Santeri (Ilves), Heinola Ville (Lukko), Honka Anttoni (JYP), Kokkonen Mikko (Jukurit), Nousiainen Kim (KalPa), Seppälä Peetro (KooKoo), Thomson Lassi (Ilves), Utunen Toni (Tappara).

Hyökkääjät: Erholtz Eemil (Sport), Haatanen Aleks (Pelicans), Killinen Lenni (Ässät), Kivenmäki Otto (Ässät), Kupari Rasmus (Los Angeles Kings), Maccelli Matias (Ilves), Oden Joonas (KooKoo), Petman Ville (Lukko), Puistola Patrik (Tappara), Ranta Sampo (University of Minnesota), Räty Aatu (Kärpät), Räty Aku (Kärpät), Saarela Antti (Ilves), Tanus Kristian (Jukurit).

Lähde: Suomen Jääkiekkoliiton tiedote.

Kommentoi