Nyrkkeilyjätti Anthony Joshua vaihtaa taktiikkaa – raskaan sarjan maailmanmestari Andy Ruiz ennakoi entiseltä mestarilta parempaa liikettä

DIRIYAH

Ammattinyrkkeilyn raskaan sarjaan entinen maailmanmestari Anthony Joshua pyrkii yllättämään nopeakätisen Andy Ruizin ketteryydellään Saudi-Arabian Diriyahissa järjestettävässä MM-ottelussa. Ruiz löylytti Joshuan kaksikon ensimmäisessä ottelussa heinäkuussa, joten Joshuan odotetaan vaihtavan taktiikkaa lauantai-illan uusintakahakassa.

Molemmat ottelijat näyttivät medialle avoimissa harjoituksissa aiempaa hoikemmilta.

–  Ennen yritin nostaa penkkipunnerruksessa kaiken maailman painot. Keskityin fyysiseen voimaan, mutta nyt olen korostanut taitoa ja nopeutta. Sen ansiosta lyöntivoimani on nykyisin kuin hevosen potkussa, Joshua kertoi punnituksen aattopäivänä torstaina.

Joshua löi Ruizin kanveesiin heinäkuun ottelun kolmannessa erässä. Sen jälkeen Ruiz pääsi kuitenkin yllättämään hänet vastaiskullaan, eikä Joshua tahtonut enää pysyä sen jälkeen tolpillaan. Kehätuomari päätti ottelun seitsemännessä erässä, kun Joshua oli seitsemännen lattiaanlyönnin jälkeen poissaolevan oloinen.

Raha suuntaa Englantiin

Joshua syytti yllätystappiosta kokemattomuuttaan. Hän oli voittanut kaikki 21 aiempaa otteluaan ennen täyttä aikaa, joten konttailu kehässä oli outo kokemus.

Nyt Joshua, 30, on valmistautunut Ruiz-otteluun haalimalla salilleen mahdollisimman tasokkaita ja ottelutyyliltään Ruizia muistuttavia harjoitusvastustajia.

–  Etsimme kovia ja mahdollisimman rajuja sparraajia. Palkkasimme sitkeimmät ja kovakätisimmät, mitä tiedämme, Joshua kertoi.

Joshualle maksetaan ottelusta noin 55 miljoonaa euroa. Ruiz sitoutui ensimmäisen ottelun sopimuksessa uusintaan yhdeksän miljoonan dollarin eli 8,11 miljoonan euron hintaan.

Kapinan voittajalle on luvassa kymmenien miljoonien ottelupalkkio kamppailusta yhdysvaltalaista Deontay Wilderia tai Joshuan brittiläistä maanmiestä Tyson Furya vastaan.

Melkoinen kokoero

Meksikolais-amerikkalainen Ruiz, 30, on kymmenen senttiä Joshuaa lyhempi. Joshuan syliväli on 208 senttiä ja Ruizin vain 188, mutta Ruiz korvasi ensimmäisessä ottelussa heikomman ulottuvuutensa nopeudellaan ja Joshuaa monipuolisemmalla lyöntivalikoimalla.

Ruiz uskoo, ettei Joshua lähde tavoittelemaan tyrmäystä yhtä innokkaasti kuin heinäkuun ottelussa. Hän on valmistautunut siihen, että Joshua käyttää hyväkseen ulottuvuuttaan eli pitkiä suoria ja yrittää iskusarjojensa jälkeen pois Ruizin koukkujen ulottuvilta.

–  Tiedän, että hän tulee tähän otteluun erilaisella taktiikalla. Hän on varmasti valmistautunut tähän otteluun huolella ja innolla, Ruiz pohdiskeli kamppailun luonnetta ottelun mediatilaisuudessa.

–  Hän yrittää lyödä ja liikkua, mutta minun tehtäväni on estää hänen suunnitelmansa.

Raskaan sarjan MM-ottelu on hankittu Saudi-Arabiaan rahaa säästelemättä. Maan pääkaupungin Riadin liepeille rakennetusta keskuksesta puuhataan ammattinyrkkeilyn uutta mekkaa kruununprinssi Mohammed bin Salmanin siunauksella.

Kommentoi