Olympiakomitea nimesi ensimmäiset seitsemän urheilijaa Tokioon

HELSINKI

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö nimesi torstaina ensimmäiset urheilijat ensi kesän Tokion olympialaisiin. Ensimmäisessä vaiheessa Suomen kisajoukkueeseen valittiin pyöräilijä Lotta Henttala (ent. Lepistö), uimari Matti Mattsson, ampuja Satu Mäkelä-Nummela, yleisurheilijat Veli-Matti "Aku" Partanen ja Topi Raitainen sekä purjehtijat Tuuli Petäjä-Sirén ja Kaarle Tapper.

–  Heillä kaikilla on onnistuessaan vahva menestyspotentiaali Tokiossa. Tällä aikaisella valinnalla haluamme tukea näiden urheilijoiden mahdollisuutta keskittyä maksimaalisesti omaan tekemiseen ja itsensä kehittämiseen kohti olympialaisia, huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki summasi tiedotteessa.

Seitsikosta Mäkelä-Nummela on vuoden 2008 trapin olympiavoittaja ja Petäjä-Sirén vuoden 2012 olympiahopeamitalisti purjelautailun RS:X-luokassa.

–  Olympiavalinta oli hyvä joululahja! Ja totta kai samalla myös helpotus, koska asiaa ei enää tarvitse miettiä. Minulla on ollut hyvä vuosi, ja olen ampunut vuosien ajan tasaisesti, Mäkelä-Nummela kertoi.

Mäkelä-Nummela sanoo tehneensä kaikki suunnitelmat sen mukaan, että hän tähtää kiekkoja Tokiossa.

–  Painan vuoden viimeisenä päivänä starttinappulaa kohti Tokiota, kun lähden leirille Kanarian saarille. Sitten tulee tiiviissä tahdissa Marokkoa, Qataria ja maailmancupeja, Mäkelä-Nummela listasi.

Onnellinen ja ylpeä Petäjä-Sirén

Petäjä-Sirénille aikainen valinta mahdollistaa ensi vuoden suunnittelun olympialaisten ehdoilla.

–  Olen todella onnellinen ja ylpeäkin, että olen päässyt olympiaedustajaksi jo neljä kertaa urallani, hän iloitsi.

3  000 metrin estejuoksijalle Topi Raitaselle olympiapaikka oli pitkäaikaisen tavoitteen ja unelman täyttymys.

–  Pyrimme viemään vuosi vuodelta perustasoani eteenpäin ja saamaan sitä kautta tasaista tuloskehitystä. Tulossa on mielenkiintoinen vuosi, Raitanen ennakoi.

Seuraavat Tokion valinnat huippu-urheiluyksikkö tekee kevään 2020 aikana. Olympialaiset pidetään 24. heinäkuuta–9. elokuuta.

Kommentoi