Oma Säästöpankin yt-neuvottelut päättyivät: Kurikan ja Ilmajoen konttorit yhdistetään – Jalasjärven konttori jää

Oma Säästöpankin marraskuussa käynnistyneet yt-neuvottelut päättyivät kahdeksan henkilön irtisanomiseen.

Irtisanomisten lisäksi yhdeksälle henkilölle voidaan tarjota sisäistä siirtoa toisiin konttoreihin.

Yhteistoimintaneuvotteluissa käsiteltiin yksiköiden yhdistämistä ja uusien toimintatapojen tuomia osaamis- ja rekrytointitarpeita. Kuusi pientä konttoria päätettiin yhdistää lähellä oleviin suurempiin konttoreihin. Yksi yhdistettävistä oli Kurikan keskustan konttori, joka yhdistetään Ilmajoen konttoriin.

Kurikan Jalasjärven konttori jatkaa normaalisti.

Neuvotteluiden aikana on yhtiön tiedotteen mukaan myös tunnistettu uusia osaamis- ja rekrytointitarpeita yritysasiakasliiketoiminnassa sekä it-toiminnoissa. Muutoksilla arvioidaan olevan noin 1 miljoonan euron säästövaikutus kuluihin vuositasolla. Mahdolliset uudelleenjärjestelyihin liittyvät kertaluontoiset kulut ovat noin 1,4 miljoonaa euroa ja ne kirjataan vuoden 2019 viimeiseen kvartaaliin.

– Yhteistoimintaneuvotteluissa arvioitiin sekä asiakas- että henkilöstönäkökulmaa. Nykyisen konttoriverkoston asema, väestön muuttokehitys, asiakaskäyttäytymisen muutos sekä mielekäs työyhteisö olivat keskusteluiden sisältönä. Tehtävillä muutoksilla pyritään vastaamaan ennen kaikkea toimintaympäristön muutoksiin, emmekä ensisijaisesti tavoittele kustannussäästöjä, sanoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi tiedotteessa.

Edit 11.12.2019 kello 10.47 Otsikkoa muokattu ja juttuun lisätty tieto Jalasjärven konttorin jatkamisesta.

Lisää aiheesta

Kommentoi