Oranssi Pazuzu solmi levytyssopimuksen saksalaisen metallijätin kanssa, tekevätkö seinäjokelaiset tällä Nightwishit?

SEINÄJOKI

Oranssi Pazuzu solmi levytyssopimuksen saksalaisen metallijätin kanssa, tekevätkö seinäjokelaiset tällä Nightwishit?

Oranssi Pazuzu on solminut uuden levytyssopimuksen.

Bändi ilmoitti torstaina kotisivuillaan tehneensä sopimuksen Nuclear Blastin kanssa. Nuclear Blast on maailman tunnetuimpia ja suurimpia raskasta musiikkia julkaisevia levy-yhtiöitä.

Sen suomalaisiin menestystarinoihin lukeutuu muun muassa Nightwishin vuonna 2004 julkaistu albumi Once, joka napsi levylistojen kärkisijoja useissa maissa. Nuclear Blastin muita bändejä ovat muun muassa Slayer, Helloween, Sabaton ja Opeth.

Saksalainen, vuonna 1987 perustettu Nuclear Blast julkaisee Oranssi Pazuzun tulevan albumin maailmanlaajuisesti ensi vuonna. Levy on parhaillaan viimeistelyvaiheessa ja bändin mukaan valmistuu seuraavien viikkojen aikana.

–Luvassa on aimo annos psykedeelistä alkemiaa. Levyn uudet äänimaailmat tuntuvat meistä yhtäaikaa sekä luontevilta että tuoreilta, bändi luonnehtii Facebookissa.

Oranssi Pazuzu perustettiin vuonna 2007 Seinäjoella.

– Seinäjoella on vuosikymmeniä ollut sellainen Kolmannen Naisen perimä, missä musiikin tekemiseen on liittynyt tietty yrittäjyys. Yhtyeet ovat halunneet tehdä itsestään myyvän tuotteen. Näkisin, että tämän ilmiön vastareaktiona on perustettu yhtyeitä, joiden ilmaisu on vapaampaa, Oranssi Pazuzun laulaja Jun-His kommentoi Ilkan haastattelussa 2016.

Psykedeelistä ja avaruudellista black metallia soittava yhtye murtautui suuren yleisön tietoisuuteen neljännellä, vuonna 2016 julkaistulla Värähtelijä-levyllään. Bändi kuvaa itse tuotantoaan musiikiksi avaruuden ja mielen pimeiltä kulmilta.

Oranssi Pazuzu on parhaillaan ensimmäisellä Pohjois-Amerikan kiertueellaan. Se ei ole vielä julkistanut ensi vuodeksi Suomen-keikkoja.

Kommentoi