Otitko nappiosuman lakeusmaisemasta tai tutusta kylänraitista? Uusi valokuvatapahtuma Lapualla haastaa kuvaamaan maaseutua ja sen muutosta

Uusi valokuvatapahtuma haastaa ammattilaiset ja harrastajat kuvaamaan maaseutua. Lapua Art Biennale (LAB) järjestetään ensimmäistä kertaa syksyllä 2019. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Pohjanmaan valokuvakeskus.

Ensimmäisen biennaalin teemana on maaseutu. Osallistujien toivotaan pohtivan kuvissaan esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Onko yleinen mielikuva maaseudusta realistinen? Onko tulevaisuuden maaseutu autio vain elinvoimainen? Miten näet maaseudun muutoksen? Löytyykö ratkaisu ilmastonmuutokseen pelloista ja metsistämme? Miten muuttuvat ympäristömme, elinkeinomme ja tapamme elää?

Parhaista kuvista järjestetään näyttely, joka avataan Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa Pohjanmaan valokuvakeskuksen galleriassa sekä Patruunagalleriassa marraskuun alussa.

Näyttelyn teokset kuratoidaan sähköisten teoskuvien perusteella. Tuomaristo koostuu valokuvataiteen ammattilaisista. Osallistumisaikaa on lokakuun alkuun.

Näyttelyyn voi osallistua yhdestä kolmeen teoksella.

Pohjanmaan valokuvakeskus toimii kaikkien Pohjanmaan maakuntien alueella ja edistää valokuvataidetta. Näyttelyn parhaat kuvat palkitaan.

Kommentoi