Paavi osoitti vahingossa suosiotaan New Orleansin NFL-joukkueelle – "Emme voineet hävitä tämän jälkeen"

JACKSONVILLE

Paavi Franciscuksen tviitti herätti sunnuntaina hupia Yhdysvalloissa amerikkalaisen jalkapallon NFL-joukkueen New Orleans Saintsin fanien keskuudessa.

Paavi kanonisoi sunnuntaina viisi uutta pyhimystä Vatikaanissa, ja paavin erikielisillä Twitter-tileillä julkaistiin asiasta tviitti.

– Tänään me kiitämme Herraa uusista #Pyhimyksistä, Franciscus tviittasi.

Pyhimys-sana monikossa on englanniksi saints. Koska tviittissä sanaa edelsi hashtag-merkki ja sana oli kirjoitettu isolla alkukirjaimella, Twitterin algoritmi tulkitsi paavin tarkoittaneen NFL-joukkue Saintsia ja lisäsi sanan perään automaattisesti joukkueen logon, fleur-de-lisin eli liljan.

Sattumus huomattiin New Orleansissa heti. Moni joukkueen fani lisäsi humoristisia kommentteja Franciscuksen tviittiin, ja myös jotkin Saintsin pelaajat osallistuivat keskusteluun.

–  Vau, olemmeko siunattuja vai mitä?!?? tviittasi Saintsin linjamies Alex Anzalone.

Muutama tunti paavin tviitin jälkeen New Orleans otti NFL:ssä 13–6-vierasvoiton Jacksonville Jaguarsista ja on nyt voittanut viisi kauden kuudesta ottelustaan.

–  Emme voineet hävitä tämän jälkeen. Olemme #siunattuja ja korkealla tasolla suosittuja, Saintsin virallinen tili tviittasi viitaten paavin tviittiin.

Aivan metsään paavin tviitissä esiintynyt symboli ei mennyt, sillä ikivanha liljasymboli on historian aikana esiintynyt myös monissa kristillisissä yhteyksissä.

Kommentoi