Pahoinpitelyiden sävyttämät Jaakonpäivät pitivät poliisin kiireisenä Pietarsaaressa

PIETARSAARI

Jaakonpäivien aikana poliisin järjestelmään kirjattiin lukuisa määrä henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia. Tähän määrään lukeutuu yhteensä 17 pahoinpitelyä, joista kaksi oli törkeitä pahoinpitelyitä ja kaksi lievää pahoinpitelyä. Suurimmassa osassa pahoinpitelyistä tekopaikkana oli Koulupuisto. Lisäksi torstain ja sunnuntain välisenä ajanjaksona tapahtui kolme laitonta uhkausta ja yksi ryöstö.

Pohjanmaan poliisi on koostanut muutamia tapahtumia torstain ja sunnuntain väliseltä ajalta:

Torstaina 25. heinäkuuta Fäbodan kahvitupaan murtauduttiin ja tuvasta vietiin vähäinen määrä omaisuutta. Tekijä jäi myöhemmin kiinni ajettuaan autolla ojaan. Nuori mieshenkilö pidätettiin kuulusteluja varten.

Perjantaina 26. päivä nuortamiestä oli lyöty nyrkillä kasvoihin Koulupuistossa. Samana päivänä Ruusasholmantiellä tapahtui kahden aikuisen miehen välienselvittely, jossa turvauduttiin nyrkkeihin ja kättä pidempään astaloon.

Lisäksi perjantaille kirjattiin varkaus, kun nuori mies otti polkupyörän luvatta pietarsaarelaisesta pyöräliikkeestä. Myyjä huomasi teon ja polkaisi pyörällä varkaan perään, otti tämän kiinni ja näin sai anastetun polkupyörän takaisin. Poliisin mukaan tapauksessa toteutui jokamiehen kiinniotto-oikeus, kun tekijä otetaan verekseltään kiinni rikoksesta.

Lauantaina 27. päivä kaupungissa tapahtui lievä pahoinpitely, kun nuori nainen löi vastaantulevaa miestä Kirkkokadulla avokämmenellä kasvoihin. Osapuolet eivät olleet ennestään tuttuja keskenään. Tekijä on poliisin tiedossa.

Koulupuistossa kolme nuorta miestä pahoinpiteli nuorta naista kaatamalla tämän maahan ja samat miehet uhkasivat naisen poikaystävää pitkäteräisellä puukolla.

Lauantaina yöllä tapahtui pahoinpitely sekä Pietarsaaren keskustassa että Koulupuistossa. Kahta nuorta miestä lyöty nyrkillä kasvoihin Pietarsaaren keskustassa lauantaita vasten yöllä. Koulupuitossa 5-10 hengen nuorisoporukka pahoinpiteli kahta miestä lyöden ja potkien päähän.

Sunnuntaina 28. heinäkuuta sattui yksityisasunnossa varttuneen avioparin välinen pahoinpitely ja laiton uhkaus. Aviovaimolle koitui pahoinpitelyssä lieviä vammoja.

Pietarsaaren keskustassa kolme henkilöä pahoinpideltiin lyömällä. Tekijä saatiin kiinni ja toimitettiin poliisin putkaan.

Samana päivänä Koulupuistossa tapahtui useita pahoinpitelyitä. Kaksi mieshenkilö joutui pahoinpitelevän miesporukan uhriksi. Yksi tekijöistä vietiin poliisin putkaan.

Puistossa pahoinpideltiin myös nuori mies, joka menetti hetkeksi tajuntansa ja joutui sairaalahoitoon. Tämän lisäksi Koulupuiston esiintymislavan läheisyydessä tapahtui törkeä pahoinpitely, kun kahta miestä pahoinpideltiin rautaputkella lyöden. Ambulanssi toimitti uhrit sairaalahoitoon.

Varhain sunnuntaina aamulla nuori mieshenkilö ryöstettiin Amerikankadulla. Nuori mies oli menossa kävellen kotiinsa, kun hänet lyötiin tajuttomaksi ja häneltä vietiin omaisuutta. Uhri sai kymmenen tikkiä vaativan haavan päähänsä. Tekijät ovat vielä kateissa

Kommentoi