Päivystysapupuhelin 116 117 otettiin käyttöön Etelä-Pohjanmaalla maanantaina

SEINÄJOKI

Päivystysapu 116 117-puhelinnumero otettiin käyttöön Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella maanantaina.

Päivystysapupuhelimessa autetaan soittajaa päivystyksellisten vaivojen hoidossa sekä arvioinnissa. Puhelinpalvelussa annetaan myös ohjeita ja neuvontaa sekä arvioidaan hoidon kiireellisyyttä.

Päivystysapupuhelimessa tehtyjen arvioiden perusteella potilas ohjataan suoraan tarkoituksenmukaiseen hoitopaikkaan. Se voi olla joko terveyskeskuksen kiirevastaanotto (KIVA), yhteispäivystys tai kotihoito, mikäli vaiva ei vaadi kiireellistä hoitoa.

Päivystysapunumero palvelee seitsemänä päivänä viikossa ympäri vuorokauden ja soitto päivystysapunumeroon on maksutonta.

Päivystysapupuhelimen tavoitteena on potilasohjauksen ja neuvonnan saatavuuden parantaminen sekä potilaiden ohjautuminen oikeaan hoitopaikkaan oikea-aikaisesti.

Tämän takia on tärkeää, että päivystysapunumeroon soitetaan aina ennen yhteispäivystykseen lähtemistä. Hätätapauksissa soitetaan edelleen numeroon 112.

Päivystysapunumero korvaa Seinäjoen keskussairaalan yhteispäivystyksen nykyisen puhelinnumeron ja kaikki soitot ohjautuvat 116 117-numeroon.

Päivystyksessä hoidettavien potilaiden omaistiedusteluja varten on oma yhteysnumero.

Päivystysapunumeroon vastaavat kokeneet sairaanhoitajat, jotka konsultoivat lääkäriä tarvittaessa.

Lisää aiheesta

Kommentoi