Nappisuoritusta ja palkintopallia odottava Pärmäkoski hiihti viidenneksi Oberstdorfin yhdistelmäkisassa

HELSINKI/OBERSTDORF

Krista Pärmäkoski oli viides ja Kerttu Niskanen kahdeksas maastohiihdon maailmancupin yhdistelmäkisassa Oberstdorfissa. Kisan voitti Norjan Therese Johaug ennen Norjan Ingvild Flugstad Östbergiä ja Ruotsin Ebba Anderssonia.

Pärmäkoski jäi voittajasta 22,9 sekuntia ja Niskanen 43,7 sekuntia.

– Päivän vire ei ollut ihan yhtä hyvä kuin viikko sitten, mutta toki keli oli aavistuksen hidas tänään. Se näkyi tänään, että ei tarvinnut olla ihan niin fressi. Ja sitten tietysti tuo pitkä työpätkä, tuo pitkä nousu tuolla, Pärmäkoski selvitti Hiihtoliiton Soundcloudissa.

Pärmäkoski kertoi painaneensa perinteisen osuuden pienellä riskillä.

– Mutta pertsan tokalla kierroksella ehkä vähän turhan kovaa tulin sinne nousun päälle, olin aika ahtaalla siellä. Se näkyi ehkä vähän vapaan alussa, mutta toki pitää ottaa riskejä. Tokalla vapaan kierroksella ehkä valahdin turhan kauas siinä omassa ryhmässä, että se näkyi niissä, aina mäkien päältä joutui nyppäisemään vähän, ja se söi voimia. Ei nyt huono mutta odottaa vielä sitä nappisuoritusta, että se palli sieltä tulisi.

Pärmäkoski piti lupaavana sitä, että ero Johaugiin jäi vajaaseen 23 sekuntiin.

–  Positiivista toki se, että Therese ei ole kovin kaukana. Kukaan ei ehkä alussa uskaltanut lähteä siihen vauhtiin, niin hän pääsi karkaamaan. Mutta kun hänen hiihtoaan näki siinä, niin kyllä se hänelläkin alkoi painaa se matkanteko, Pärmäkoski sanoi.

Anne Kyllönen oli 21:s, Laura Mononen 33:s, Susanna Saapunki 38:s ja Vilma Nissinen 39:s.

Kommentoi