Patruunakortteliin tehdään 400 asuntoa

SEINÄJOKI

Seinäjoen keskustassa on käynnistymässä kaupungin tähän asti merkittävin asuin- ja liikerakennusinvestointi. Torikadun ja Ruukintien kulmauksessa olevaan Patruunakortteliin on suunniteltu noin tuhannen asukkaan kerrostalokokonaisuus, jonka rakennustyöt käynnistyvät vielä kuluvan vuoden aikana. Koko korttelin kustannusarvio on noin 90 miljoonaa euroa.

Hankkeen toteuttajana on lahtelaisen SSR Groupin aluerakennusyhtiö SSR Pohjanmaa Oy.

Aluepäällikkö Raimo Virtanen kertoi, että iso projekti perustuu arvioihin siitä, että Seinäjoen vetovoima jatkuu. Seinäjoen keskustaan uskotaan muuttavan seuraavan kymmenen vuoden aikana noin 5 000 ihmistä.

– Kokemus on osoittanut, että asuntokauppa käy aina kaupunkien keskustoissa, vaikka se kauempana hiipuisikin huonoimpina aikoina.

SSR Pohjanmaan hankekehityspäällikkö Juho Koivisto kertoi, että kokonaisuuteen kuuluu yhdeksän erillistä yhtiötä ja yhdeksän taloa. Kortteliin rakennetaan yhteensä 400 omistusasuntoa. Huoneistoneliöitä kertyy noin 22 000 liiketilat mukaan lukien. Rakennusten korkeudet ovat joko kuusi tai kahdeksan kerrosta.

– Rakentaminen aloitetaan Torikadulta vielä tämän vuoden aikana. Siitä rakentaminen etenee Ruukintietä kohti asemaa ja viimeinen osuus tehdään Kauppakadun puoleiselle osalle.

Tavoitteena on, että koko kortteli valmistuisi viiden vuoden sisällä.

– Naapurikorttelin ja Patruunakorttelin väliin rakennetaan kävelykatu, josta aukeaa näkymä Lakeuden Ristiin rautatieasemalta asti.

Liiketilaa tehdään yhteensä noin tuhat neliötä, ne sijoittuvat Torikadun, Kauppakadun ja tulevan kävelykadun puoleisille sivuille.

Virtanen pitää mahdollisena, että taloon mahtuu esimerkiksi 400 neliön marketti.

SSR Pohjanmaa hallinnoi paikalla nykyisin sijaitsevaa kiinteistöä, jossa on aiemmin toiminut muun muassa Halpa-Halli. Tällä hetkellä rakennuksessa on enää K-Market, jonka toiminta loppuu elokuun aikana.

Virtasen mukaan nykyisen kiinteistön purkutyöt voidaan aloittaa tämän vuoden aikana, vaikka samaan aikaan Torikadun varteen rakennetaankin jo uutta.

Kooltaan ja kustannuksiltaan, kohde on ainutlaatuinen Seinäjoella monella muullakin tavoin.

Yksi erikoisuus on rakennusten keskelle muodostuva laaja sisäpiha, jollaisia ei aiemmin ole kaupunkiin rakennettu.

– Kun rakennetaan yksittäisiä taloja, ei sellaisen tekeminen yleensä onnistu, kun tilaa on pitänyt varata autoillekin.

Patruunakorttelissa autot sijoitetaan maan alle. Autopaikkoja tehdään noin 200. Se on saman verran, kuin Seinäjoen Keskustorin alle tehtävässä pysäköintilaitoksessa.

Kokonaisuuden ensimmäiseen rakennukseen tulee 37 asuntoa ja kolme liiketilaa. Kuusikerroksisessa rakennuksessa on kerrosalaa 2 400 neliötä. Nykyisen aikatauluarvion mukaan se valmistuu vuoden 2017 jouluksi.

Asuntojen myynnistä vastaava Annu Kangasluoma kertoi, että markkinointi aloitetaan elokuussa.

– Asunnoista tehdään tyylikonseptit ja asukkaat voivat myös itse vaikuttaa lopputulokseen.

Kangasluoma mainitsee erikoisuutena sen, että Torikadun puoleisissa ylimmän, kuudennen kerosken asunnoissa on terassit ja näkymät avautuvat moneen suuntaan.

Kommentoi