Pekka Korvella hyvä päivä Turun raveissa

TURKU

Turun Metsämäen raviradalla sunnuntai osoittautui Pekka Korvelle onnistuneeksi päiväksi.

April Combo otti johtopaikalta uran avausvoiton kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa. Pekka Korpi ohjasti itse. Hänen yhtiönsä Star-Racing Oy on kasvattanut tamman sekä on myös osaomistaja.

Kaatosade piiskasi Turkua ravien alussa, mutta loppupuolella raveja aurinko paistoi ja kuivasi kaviouraa. April Combo meni ajan 17,3a, ja lujaa kirinyt An-Dorra säesti tuntumassa samalla ajalla.

–  Tämä on aika järkevä ja rauhallinen tamma. Vähän ennen maalia tiesin, että April Combo pystyy pitämään ensimmäisenä. Sisärata on varsin raskas nuorelle hevoselle, ja se vei voimia aika paljon, Korpi kuvaili.

Kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunussa voiton vei Taisto Bordin valmentama Wild Sunrise, jota ajoi Jukka Torvinen. Bordin perheen yrityksen Kuuria Oy:n kasvattama ja omistama ori tienasi April Combon tavoin 15  000 euroa, ja voittoajaksi tuli 18,1a. Full Picture ja Ace Combo täydensivät seuraavilla sijoillaan Pekka Korven tallin juhlia.

Jääkiekkoseura HIFK:n raviliigavarsa Mascate Match jatkaa vakuuttavaa menoaan voittaen keulasta helposti. Ari Moilanen ohjasti ensimmäistä kertaa Pekka Korven valmennettavaa. Korpi ajoi tallikaveri Arctic Emman kakkoseksi.

Montèn eli raviratsastuksen Pohjoismaiden mestaruus ratkottiin kotimaisin voimin. Alkuvauhtiin väsyneet joutuivat taipumaan maalisuoralla, kun Janita Antti-Roiko kiritti keskijoukossa ravanneen Nitro Diablon voittoisaan kiriin. Pia Huusari valmentaa.

Kylmäveritammojen lähdössä Antti Tupamäen ajama ja valmentama Hetviina teki täydellisen soolon kaukana muiden edellä. Hallitseva ravikuningatar Vieskerin Virva laukkasi alussa jääden hännille. Timo Korvenheimon tallista voittivat Racing Boy, Sahara Sandstorm ja Sakarin.

Kommentoi