Pelaajat ovat puhuneet: Vuoden kotimainen peli on pohjalaisen peliyrityksen Lydia

Sekä pelialan että sosiaalialan ammattilaisten ylistämä Lydia sai suitsutusta The Finnish Game Awards -gaalassa. Peli sai sekä Vuoden luova saavutus -palkinnon että Pelit-lehden lukijoiden valitseman Vuoden kotimainen peli -palkinnot.

Lydia on Vaasassa pääkonttoriaan pitävän Platonic Partnership Oy:n kehittämä. Sen teemana on kasvaminen alkoholistin perheessä.

Lydian kehittivät Juho Kuorikoski, Jussi Loukiainen, Juhana Lehtiniemi ja Henri Tervapuro. Peli oli yhtiön ensimmäinen.

Takana oma kokemus

Pelin tekijät ovat puhuneet julkisuudessa omista lapsuuden kokemuksistaan avoimesti. Se on heidän mukaansa lisännyt tekijöiden ymmärrystä vaikeasta aiheesta.

– Kohtaukset perustuvat tosielämään ja päähahmon kautta peilaamme omia kokemuksiamme, Juho Kuorikoski kertoi Ilkan ja Pohjalaisen haastattelussa viime kesäkuussa.

Hän kertoi myös, että pelin kehittäminen sai alkunsa Kuorikosken omasta vanhemmuudesta.

– Minulla on 4-vuotias tytär itselläni. Olen monesti miettinyt, että olisi kauhein asia maailmassa, että hän joutuisi kokemaan tällaista pelkoa, häpeää ja ahdistusta, mitä tähän aiheeseen liittyy. Siitä oikeastaan syntyi ajatus myös tälle pelin päähahmolle.

Alko julkaisee mobiiliversion

Platonic Partnershipin toimitusjohtaja Jussi Loukiainen kertoo, että etenkin pelaajien suosioon pääseminen tuntuu hyvältä.

– Olemme vilpittömän iloisia ja ylpeitä, että taiteellisesti kunnianhimoinen Lydia-pelimme palkittiin näin hienosti äärettömän kovatasoisessa kilpailussa.

Lydia on Platonic Partnership Oy:n ensimmäinen kaupallinen peli. Alko julkaisee pelin mobiiliversion Suomessa syksyn aikana. Pelin saa ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Platonic Partnership Oy tulee laajentamaan liiketoimintaansa yrityksille räätälöityihin pelikokonaisuuksiin kuten opetus-, yritysesittely- sekä messupeleihin jo tämän vuoden puolella.

The Finnish Game Awards on Suomen pelinkehittäjät ry:n ja Suomen pelialan kattojärjestön Neogamesin vuosittain järjestettävä tapahtuma.

Kommentoi