Pelicans tukahdutti Tapparan pelätyn ylivoiman –  Kuuselan peräkkäisten pelien putki katkesi flunssaan

TAMPERE

Tuhoisaa jälkeä jääkiekkoliigassa puolitoista kuukautta takonut Tapparan ylivoima pysähtyi keskiviikkona Hakametsässä kuin seinään, kun siipirikkoinen Pelicans nollasi isännät 3–0-voitolla.

Tappara ehti latoa 19 ylivoimamaalia edellisissä 12 ottelussa, mutta flunssaisen kapteenin Kristian Kuuselan puuttuminen söi terävimmän kärjen mestarikandidaatin kuudesta ylivoimapelistä.

Samalla päättyi Kuuselan 216 otteluun venynyt peräkkäisten runkosarja- ja pudotuspeliotteluiden putki.

–  Kyllä se (Kuuselan poissaolo) varmasti näkyi, mutta ei sen pitäisi näkyä noin paljon. Oltiin aika aneemisia tänään, Tappara-puolustaja Valtteri Kemiläinen sanoi.

–  Olisi pitänyt pystyä tarkemmin sopimaan, mitä tehdään ja haetaan ylivoimalla. Nyt ei saatu kunnon paikoilta laukauksia.

Lauantaina 2–8-selkäsaunan Ilvekseltä saanut Pelicans ei heittänyt hanskoja tiskiin pudotuspelipaikan suhteen, vaikka joutuukin tulemaan loppukauden toimeen ilman loukkaantunutta kapteeniaan Hannes Björnistä.

–  Käsiteltiin ja työstettiin asia maanantaina ja miten meinataan jatkaa. Tarvitaan tätä samaa lääkettä, peliin ei ole tarpeen tehdä isoja muutoksia, päävalmentaja Jesse Welling sanoi.

Kommentoi