Peräseinäjoen perhepäiväkoti pakenee häiriköintiä

Peräseinäjoella toimiva ryhmäperhepäiväkoti Pikkumetsä pakenee häiriköintiä lasten ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Muutto tapahtuu heti.

Sevaksen - Seinäjoen Vuokra-asunnot Oy - omistamassa vuokratalossa Pikkumetsän tuntumassa on esiintynyt rauhattomuutta, joka uhkaa päiväkodin lasten ja henkilökunnan turvallisuutta.

- Hoitoyksikön lapset ja hoitajat siirtyvät välittömästi päiväkoti Onnimannin tiloihin, varhaiskasvatusjohtaja Aija-Marita Näsänen sanoo.

Onnimannin päiväkodissa ei uusille lapsille ole tiloja, mutta toimintaa harjoitetaan ainakin aluksi Onnimannin yläkerrassa.

Perusteena siirtoon on Näsäsen mukaan ympäristön rauhattomuus ja lasten ja hoitajien turvallisuuden takaaminen.

Muun muassa poliisi on useaan otteeseen joutunut vierailemaan alueella. Alueella on ainakin kymmenkunta asuntoa.

Huolestuneet lasten vanhemmat ovat olleet yhteydessä jopa sosiaali- ja terveysministeriöön. Kaupungin varhaiskasvatuksen johto on pitänyt hätäkokouksen, jossa päiväkodin siirrosta päätettiin.

- Päiväkoti siis pakenee, mutta ongelmat jäävät alueelle. Jotenkin tuntuu oudolta, että päiväkodin on muutettava eikä häiriköiden, vanhemmat huokaavat.

- Ryhmäperhepäiväkoti Pikkumetsän hoitolasten vanhemmille tiedotetaan asiasta varhaiskasvatuksen aluejohtaja Mari Koski-ahon toimesta, Aija-Marita Näsänen lupaa.