Pesäkarhut venytti naisten pesisfinaalien ratkaisua

PORI

Joskus ratkaiseva voitto voi jäädä pienestä kiinni. Naisten Superpesiksen loppuottelusarja oli jo katkolla Jyväskylän Kirittärille, kunnes Porin Pesäkarhut nousi viimeisellä mahdollisella hetkellä sillasta ja kavensi otteluvoitot 1–2:een.

Porilaisten voittaman avausjakson jälkeen hallitseva mestari kuitenkin osoitti voimansa, ja varsinkin jokeri Camilla Kirsilä oli äärimmäisen lähellä puhkaista kotijoukkueen takakentän kunnarin arvoisesti. Palo syntyi äärimmäisen niukasti. Alku olisi ollut Kirittärille paras mahdollinen, mutta sentit kääntyivät vierasjoukkuetta vastaan.

–  En kunnolla nähnyt, että pallo sirvahti takaa maisemiin, ja siksi kunnari jäi niin pienestä kiinni, Kirsilä mietti.

Toisen jakson lopussa finaalien lyöjätilastoja hallinnut Siri Eskola tarjosi jyväskyläläisille vielä mahdollisuuden. Merkkaamattomalla läpilyönnillään Eskola toi Kirittäret tasalukemiin, ja jäljelle jäi vielä mahdollisuus jaksovoittoonkin.

Kirittäriä vaivannut sisäpelin tehottomuus päätti ottelun lopulta Pesäkarhujen eduksi 1–0 (5–1, 3–3).

–  Kaikki on ollut koko ajan pelissä, mutta nyt siirryimme sanoista tekoihin. Tyytyväinen olen varsinkin Susanna Puiston ja Milla Lindströmin onnistumisiin, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund kertasi.

–  Mietimme, mitä pystymme parantamaan, ja pystyimme toteuttamaan sitä. Edellisessä pelissä emme olleet kovin hyviä millään osa-alueella, mutta omakin pelaamiseni on ollut nousujohteista, Lindström sanoi.

"Pesäkarhut oli tässä pelissä parempi"

Toisessa finaalissa Jyväskylässä Pesäkarhut otti käyttöön enimmäkseen miesten Superpesiksessä nähdyt paikanvaihdot ulkopelissään, ja sunnuntaina vain Siri Eskola onnistui kerran vaihdoksia vastaan juoksun arvoisesti.

–  Pesäkarhut jatkoi paikanvaihtojaan ja oli tässä pelissä parempi, Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen totesi.

Finaalisarja jatkuu lauantaina Jyväskylässä. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

–  Nyt on tärkeää nollata tämä, ja huomenna on hierontaa ja lepoa. Tiistaina alamme taas valmistautua seuraavaan peliin. Hienoja sarjoja nämä ovat kaikille, Viljanen tuumi.

Kommentoi