Pesäpalloliitto myönsi tukea junioripäällikön palkkaamiseen ennätysmäärälle seuroja – Maila-Jussit ja Virkiä mukana

Pesäpalloliitto myönsi kolmantena vuonna peräkkäin tukea jäsenseuroilleen junioripäällikön palkkaamiseksi. Tukisumma on yhteensä yli 170 000 euroa.

Tukea myönnettiin ennätyksellisesti 17 seuralle, minkä lisäksi pääkaupunkiseudun tukimallia jatketaan Espoon Pesiksen ja helsinkiläisen Roihun kanssa. Eteläpohjalaisseuroista Seinäjoen Maila-Jussit saa tukea 7000 euroa ja Lapuan Virkiä 5000 euroa.

Tukihakemuksia jätettiin määräaikaan mennessä yhteensä 32.

– Tukea saavat hakemukset erottuivat vahvasti joukosta. Esityksen mukaisesti liittojohtokunta teki päätöksen junioripäällikkötuen myöntämisestä. Liittojohtokunnan jäsenistä Rauno Airas, Timo Mäkelä, Johanna Seppälä, Hannu Toivonen ja Tanja Vehniäinen jääväsivät itsensä päätöksenteosta, toteaa toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi Pesäpalloliiton tiedotteessa.

Esityksessä junioripäällikkötuen myöntämiseen liittyen täsmennettiin seuraavia periaatteita.

– Kolmen ensimmäisen junioripäällikkötukivuoden maksimi seuraa kohden on 27 000 euroa. Kaksi aikaisempaa täysimääräistä tukivuotta saaneen seuran kolmannen vuoden tuki on 7000 euroa, Ojaniemi avaa.

Kolmen peräkkäisen tukivuoden jälkeen seuraa pakollinen välivuosi eli tukea ei voi hakea.

– Tuki on mainio mahdollisuus sitä saaville seuroille laittaa toimintansa priimakuntoon. Ihanne tietysti on, että junioripäällikön tehtävä vakiintuu seurassa eikä seura ole jatkossa riippuvainen tukipäätöksistä, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari huomauttaa Pesäpalloliiton tiedotteessa.

– Peräkkäisiä tukivuosia rajaamalla saamme lisättyä pitkällä aikajänteellä tuen piiriin pääsevien seurojen määrää. Tavoite on saada junioripäällikkötuet kiinteäksi osaksi Pesäpalloliiton perustoimintaa, Huotari jatkaa.

Jatkossa myös eritellään uudet tukihakemukset ja jatkohakemukset.

– Tavoite on saada tulevinakin vuosina laadukkaita hakemuksia niin paljon, että rima pysyy korkealla ja toiminnan eteenpäinmeno varmistetaan laajalla rintamalla. Uusien ja jatkohakemusten erottelu varmistaa useammalle seuralle mahdollisuuden saada tukea, Ojaniemi sanoo.

Seurakehittäjien työpanos arjen yhteistyössä on yksi keino kirkastaa tavoitteita ja kehittää toimintaa. Hyvät käytänteet siirtyvät parhaiten eteenpäin avoimen keskustelun kautta. Pesäpalloliitolla on suuri halu kehittää lasten ja nuorten toimintaa kokonaisvaltaisesti.

– Kaikkien seurojen junioripäälliköt kutsutaan koolle keväällä ja syyskuun lopussa järjestetään kaikkien junioripäälliköiden yhteinen risteily. Toimintaa viedään yhteistyössä eteenpäin tulevaisuudenkuvan tavoitteiden mukaisesti, Huotari päättää.

Pesäpalloliiton myöntämät tuet junioripäällikön palkkaamiseksi

Haminan Palloilijat (8 000 €)

Hyvinkään Tahko (8 000 €)

Imatran Pallo-Veikot (7 000 €)

Joensuun Maila (7 000 €)

Kajaanin Pallokerho (8 000 €)

Kempeleen Kiri (8 000 €)

Kouvolan Pallonlyöjät (8 000 €)

Laitilan Jyske (7 000 €)

Lapuan Virkiä (5 000 €)

Mailajuniorit, Kankaanpää (8 000 €)

Manse PP, Tampere (7 000 €)

Oulun Lippo Juniorit (7 000 €)

Pesäkarhut, Pori (7 000 €)

Pesä Ysit, Lappeenranta (8 000 €)

Puijon Pesisjuniorit, Kuopio (3 500 €)

Seinäjoen Maila-Jussit (7 000 €)

Siilinjärven Pesis (8 000 €)

Yhteissumma 121 500 €

Kommentoi