Petri Vuorinen: Ymmärrän täysin, että näin käy

Petri Vuorinen kertoo Vaasan Palloseuran verkkosivuilla ymmärtävänsä täysin, ettei hänen pestinsä seuran päävalmentajana jatku.

– Valitettavasti tämän kauden vaikeudet ovat jatkuneet liian pitkään, Vuorinen kertoo kirjoituksessaan, jossa hän palaa niihin hetkiin, kun hänen tarinansa VPS:ssä alkoi noin 12 vuotta sitten.

– Tarina on ollut hieno ja seurassa on tapahtunut kehitystä sen jälkeen, kun tulin tänne. Olen valmentajana ja ihmisenä paljon parempi kuin 12 vuotta sitten. Olen kehittynyt tämän katon alla, hän kirjoittaa.

Vuorinen sanoo saaneensa tehdä töitä hienojen ihmisten kanssa VPS-vuosiensa aikana.

– En pysty kiittämään kaikkia tarpeeksi. Täällä on syntynyt elämänpituisia suhteita ja rakkauteni lajia kohtaan on syventynyt.

Näiden vuosien aikana hän sanoo saaneensa valmentajana ja osana joukkuetta kokea koko jalkapallon tunneskaalan.

– Olen kokenut säilymisestä taistelun, keskikastissa pelaamisen ja mitalitaistelun. Kohokohtana päävalmentajana olivat säilyminen vuonna 2015 ja europelit vuonna 2017. Ljubljana- ja Bröndby-otteluista puhutaan vieläkin ympäri Suomea. Toivon, että saan myös tulevaisuudessa samanlaisia kokemuksia, Vuorinen muistelee.

Kirjoituksena lopuksi Vuorinen kiittää kaikkia tämän kauden valtavasta työmäärästä ja sitoutumisesta joukkueen tekemiseen.

– Nyt tämä tarina loppuu ja uudet jatkavat. Itse aloitin tulikasteeni päävalmentajana vuonna 2009 taskussa B-lisenssikoulutus ja tartuin tilaisuuteen kovalla itseluottamuksella. Nyt Crisu on tekemässä samaa tarinaa, mutta paremmilla edellytyksillä kuin minä silloin. Toivon koko sydämeni pohjasta, että joukkue onnistuu loppukauden tavoitteissaan, Vuorinen kirjoittaa.

Hän kertoo kannustavansa Vaasan Palloseuraa koko loppukauden ajan ja toivovansa, että kaikki vaasalaiset tekevät samoin.

– Tulen nyt kesällä viettämään enemmän aikaa tyttöjeni ja perheeni kanssa kuin olen ehtinyt kahteentoista vuoteen.

Lisää aiheesta

Kommentoi