Podcast-sarja Sportin 10 vuoden takaisista liigakarsinnoista jatkuu: ”Ei ollut kaukana, mutta kuitenkin niin kaukana...”

VAASA

Tasan kymmenen vuotta sitten länsirannikolla koettiin melkoista jääkiekkohuumaa. Tunnetta oli niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, kun Vaasan Sport ja Porin Ässät kohtasivat liigakarsinnoissa.

Ottelusarjaa ja sen taustoja muistellaan neliosaisessa podcast-sarjassa, jonka kolmannessa jaksossa syvennytään tunnelmiin tuon seitsemään peliin venyneen kamppailun aikana.

– Minullahan oli hirveän kaksijakoiset fiilarit. Olen kumminkin aina toivonut Sportin nousevan liigaan, mutta nyt oli vähän väärä vastustaja, tuolloin Ässissä pelannut Sport-kasvatti Marko Luomala kertaa omia tuntojaan.

– Kyllähän minä kaikkeni tein, että Ässät pysyvät siellä.

Sportilla oli mahdollisuus napata liigapaikka porilaisilta kuudennessa ottelussa, joka päättyi Ässien jatkoaikavoittoon. Seitsemännessä pelissä Ässät olikin jo selkeästi parempi.

– Kuutospelissä oli usko ja itseluottamus, että pystymme tänä iltana klaaraamaan homman. No, ei ollut kaukana, mutta kuitenkin niin kaukana, ettei toteutunut. Siinä ehkä tunsikin, että nyt lässähti. Olimme kuitenkin ladanneet siihen kaiken, muistelee Sportin kapteeni Markus Jämsä.

– Sitten alkoi olemaan muutama paha loukkaantuminenkin aika tärkeissä jätkissä, emmekä sitten enää pystyneet lataamaan. Jengi oli ollut pitkään niin äärirajoilla. Sitten se viimeinen peli olikin aika vaikea.

Vaikka kuudennesta kohtaamisesta saattoi jäädä jossiteltavaa ja Sport hävisi ottelusarjan, sen paremmin pelaajat kuin fanit eivät olleet kauden päätyttyä täysin murheen murtamia.

– Jos jonkin hävityn sarjan jälkeen voi olla hyvillä mielin, niin tuon jälkeen, tiivistää pitkän linjan Sport-kannattaja Tomi Ojanperä.

Mainittujen lisäksi ääneen pääsee myös Sportin huoltajalegenda Taisto Tankka.

Sarjan ensimmäisessä osassa käydään läpi aiempia vuosia, joina Sport nousi mestiksen kärkiseuraksi, toisessa osassa kauden 2008–09 tapahtumia ennen karsintojen alkamista.

Kommentoi