Pohjalaisilla monia lottounelmia

Nettikyselyyn vastanneiden pohjalaisten lottounelmat ovat niitä tuttuja perinteisiä. Moni jättäytyisi pois töistä, auttaisi läheisiään ja hemmottelisi myös itseään. Historiallisen suuri voittosumma innostaa ajatukseen hyväntekeväisyydestä.


Kyselyyn vastasi 58 haaveilijaa. Löytyykö vastauksista sinun lottounelmasi?

"Maksaisin omat ja lasten velat, rakentaisin uuden talon sekä ostaisin koko perheelle (myös lasten perheille) uudet autot. Kävisin töissä ja pitäisin lomaa aina, kun huvittaisi. Tekisin suurempia sijoituksia lasten nimiin."

"Tuollainen rahasumma takaa itsenäisyyden."

"Ostaisin maasturin ja maksaisin itselleni loppuelämän palkat ja eläkkeet. Tekisin vapaaehtoistöitä nuorten ja vanhusten hyväksi ja maksaisin asuntovelkani pois. Tarjoaisin kavereille hyvät sapuskat."

"Viettäisin laatuaikaa, panisin haisemaan koko rahan erestä."

* * *

"Ensimmäisenä ostaisin tuliterän auton ja ajaisin sillä matkatoimistoon varaamaan liput "Vankuuverin" olympialaisiin. Ja huvila kaikilla mukavuuksilla järven rannasta. Parin vuoden päästä elämä olisi jo rauhoittunut ja olisin perustanut yrityksen, johon olisin palkannut muutaman työntekijän, Hyvä kiertämään, ehdottomasti."

"En mitään erikoista. Antaisin pankin omaisuudenhoitajan huolehtia niistä ja yrittäisin unohtaa koko jutun."

"Olen joutunut takaajana maksamaan velallisen velat, jotka siis maksaisin pois sekä myös omat velat. Tekisin lasteni kanssa ensimmäisen ulkomaanmatkan. Kotia myös remontoitaisiin ja auttaisin läheisiäni sekä erityisesti niitä, jotka ovat auttaneet minua ja lapsiani avioeron ja sairastelun aikana. Muistaisin myös lastenkotien lapsia Suomessa. Omat lapseni ovat sijaislapsia, joten asia on läheinen. Laittaisin rahaa säästöönkin. Tulevaisuuteni parin vuoden kuluttua olisi samanlainen kuin nytkin, paitsi ettei olisi rahapulaa."

* * *

"Olisin voitostani mahdollisimman hiljaa. Matkustelisin myöhemmin, sijoittaisin ainakin miljoonan osakkeisiin ja kiinteistöihin. Hankkisin kakkosasunnon jostakin lämpimästä. Auttaisin läheisiäni toteuttamaan sellaisia haaveita, joita he ovat jo ennemmin ilmaisseet, jos niissä raha ratkaisisi. Valitsisin jonkin arvojani lähellä olevan hyväntekeväisyyskohteen ja avustaisin sitä säännöllisesti. Jatkaisin töissä, mutta huolehtisin siitä, että minulle jäisi nykyistä enemmän vapaa-aikaa."

"Kohtalaisen terveystilanteeni ennallaan pysymisen tai mahdollisen parantamisen varmistamiseen iso osa asunto-olojen kohentamiseen, auton mahdolliseen uusimiseen ja läheisteni taloudelliseen avunantoon Uusien talvikenkien hankintaan. Ruotsinlaivaristeilyn tekemiseen. Säästöön vastaisen varalle. Velkojen poismaksuun. Itse asiassa jo 5-10 % 7:n miljoonan potista olisi aivan riittävä voitto. Isolla potilla "vedättäminen" on eräänlaista ihmisten ahneuden hyväksikäyttöä."

* * *

"Maksaisin pois opinto- ja asuntolainan. Sijoittaisin muutamaan pankkiin korkeakorkoiselle sievoisen potin lapsille, vaimolle ja itselleni. Ottaisin melko varman tuntuisen sijoitusrahasto-osuuden. Ostaisin kenties pari asunto-osaketta sijoitukseksi. Kesämökki pitäisi laittaa. Tietysti myös hifistelisin itselleni viimeisen päälle kotiteatterivehkeet markkinoiden upeimmalla televisiolla. Pari uutta autoa. Viettäisin lomaa ulkomailla. Jäisin töistä vapaalle, en tosin tiedä kuinka pitkäksi aikaa. Ehkä jotain tarttis silti tehdä jatkossakin. Harrastuksille pyhittäisin ehkä aikaa."

"Asuntolainan, matkustamisen, läheisten auttamisen yms. perinteisten asioiden hoitamisen lisäksi sijoittaisin miljoona euroa sellaiseen ohjelmaan, jossa löydetään, kannustetaan ja koulutetaan Suomessa asuvia huippunuoria siten, että he voivat viedä ja kehittää tätä maata eteenpäin. Keskitytään vähemmän "keskikertaisuuteen", sen sijan kannustetaan huippuosaamista ja -asennetta."

* * *

"Jatkaisin maanviljelyä niin kauan kun rahat riittävät."

"Ostaisin auton, josta olen haaveillut vuoden. En mitään hienoa ökyautoa, vaan erään tietyn pienen sievän ympäristöystävällisen auton. Antaisin rahaa sisarilleni, koska he ovat sen tarpeessa. Rakentaisimme mieheni kanssa omakotitalon, koska nyt siihen ei ole mahdollisuutta. Kävisimme mieheni kanssa ulkomaanmatkalla, ehkä vähän kauempana ja kauemmin kuin nyt olisi mahdollisuus. Antaisin rahaa lahjoituksena sellaisiin tarkoituksiin, jotka koen itselleni läheiseksi ja tärkeäksi. En muuttaisi jokapäiväisessä elämässäni mitään, vaan jatkaisimme työssäkäyntiä. Määräaikaisiin virkasuhteisiin tottuneena raha toisi kuitenkin lopun elämän ajaksi taloudellisen turvan. Yrittäisin selvitä ilman, että pää sekoaisi kaikesta siitä rahan määrästä. Uskon, että alkuhuuman jälkeen pään pystyisi pitämään viileänä."

"Olen opiskeleva yksinhuoltajaäiti. Asun vuokralla, sairastan syöpää eikä elämä ole mitenkään ruusuilla tanssimista. Jos minusta tulisi lottomiljonääri, ostaisin itselleni ja lapsilleni kodin. Materiaaleissa ei säästeltäisi, jo tontti olisi kauniilla paikalla ja talo laadukas, samoin sisustus, niin kodinkoneet kuin huonekalutkin. Maalämpö, leivinuuni ja kaikki herkut. Lasten tulevaisuus olisi myös taloudellisesti turvattu. No ihan ensimmäiseksi lähtisimme kuitenkin "ulos" syömään."

* * *

"Menisin pankkiin johon tallettaisin rahat. Makselisin asuntovelkaa, myös vanhempieni. Ostaisin uuden auton, ehkä rakennuttaisin talon ja auttaisin heikompiosaisia esimerkiksi lahjoittamalla diakoniaan ja tietyille yhdistyksille. Toisaalta olisi hyvä pitää matalaa profiilia elämisen suhteen. Luulisin, että kävisin kuitenkin töissä, vaikkapa osa-aikaisena, ettei nousisi liikaa päähän. Kyllähän se elämää helpottaisi, mutta terveyttä rahalla ei saa."

"Lahjoittaisin suurehkon osan hyväntekeväisyyteen, pistäisin osan rahastoksi josta läheiset voisivat tarpeen vaatiessa ottaa korotonta lainaa ja säästäisin loput. Jotakin kivaa tulisi varmasti ostettua, mutta pääpiirteissään jatkaisin elämääni varmaan samaa rataa."

"No, ehkä kiertelisin ensin vähän mualimaa... "

* * *

"Jättäisin itselleni ja vaimolleni käyttörahaksi ja erityisesti säästöön noin 6,3 miljoonaa euroa ja noin 0,6 miljoonaa euroa lahjoittaisin hengelliseen työhön Suomen Vapaakirkon, vapaaseurakuntien sekä muiden kristillisten liikkeiden tekemän lähetys- ja evankeliointityön puitteisiin. Näin ilosanoma Jeesuksen Kristuksen rakkaudesta jokaista syntistä ihmistä kohtaan saisi levitä ja moni saisi löytää uuden elämän Jumalan yhteydessä."

"Tuhlaisin itseeni ja auttaisin läheisiä. Hyväntekeväisyyteenkin voisin vähän antaa. Laittaisin säästöön ja alkaisin maksaa itselleni palkkaa."

"Ostaisin vaimolleni minkkiturkin, pojalleni mopon ja itselleni uudet kengät."

* * *

"Ensin maksaisin velkani pois, vaihtaisin autoni korkealaatuiseen maasturiin, tekisin rahakkaan rempan omakotitalooni, ostaisin pari-kolme loma-osaketta, metsää, sijoittaisin osakkeisiin sekä asunto-osakkeeseen. Ostaisin pari hevosta. Jakaisin sukulaisilleni 100 000 euroa. Antaisin yksinhuoltajanaisille 20 000 euroa huvitteluun. Matkustaisin etelän lämpöön ja Lappiin. Ostaisin muotivaatteita Suomen parhaimmasta vaateliikkeestä 5000 eurolla. Kävisin kampaajalla joka toinen kuukausi kaunistumassa. Siirtyisin osa-aika työhön. Pitäisin hauskanlaista elämää johon kuuluu palvelijat jotka tekisivät kaiken sen mihin itse en haluaisi osallistua."

"Maksaisin omat ja lasten asuntovelat pois ja jäisin pois töistä perustaen oman pikku aivopajan eli yrityksen, jossa saisi toteuttaa päässä muhineita ideoita vailla liiketaloudellista voittopakkoa ja toimeentuloa. Sellaista pikkupuuhastelua."

* * *

"Ostaisin uuden talon perheelle, ostaisin vanhimmalle lapselleni talon ja auton, laittaisin kahden muun lapsen tilille rahaa, että voisivat ostaa vähän vanhempana oman asunnon ja auton. Tarjoaisin perheelleni, vanhemmilleni sekä sisareni perheelle yhteisin matkan esim. Thaimaahan. Laittaisin loput rahat säästöön omalle ja lasten tileille ja jatkaisin normaalia elämää ja kävisin varmaankin edelleen joulun ja kesän alennusmyynneissä. Töissä käymistä en lopettaisi, koska ei sitä jaksa pidemmän päälle vaan matkustella tai löhötä kotona. Tekisin ehkä osapäivätyötä, koska kyllä töissäkin on kiva käydä, palkka ei varmaankaan olisi se pääasia enää."

"Ostaisin maasturin ja maksaisin itselleni loppuelämän palkat ja eläkkeet. Tekisin vapaaehtoistöitä nuorten ja vanhusten hyväksi ja maksaisin asuntovelkani pois. Tarjoaisin kavereille hyvät sapuskat."

"Ostaisin talon, kesämökin, ainakin kaksi autoa, osan rahoista sijoittaisin johonkin, jokaiselle viidelle lapselle ostaisin mitä haluaisivat ja antaisin rahaa jonkin verran, lähtisin lasteni kanssa ulkomaille lomailemaan johonkin lämpöiseen maahan shoppailisin vaatteita, koruja, meikkejä yms. Kouluttaisin itseäni lisää että saisin hyvän työpaikan. En osaa edes kuvitella niin suurta rahamäärää miten pitkälle se riittäisi, mutta varmasti elämäni muuttuisi paremmaksi."

* * *

"Ellei nuppi sekoa moisen rahasumman ilmestymisestä tilille niin unelmana olisi että ensin kaikki velat/laskut pois. Sitten uudet autot ja pari harrasteautoa. Uusi omakotitalo. Hieman käyttörahaakin tarvitsee jättää. Loput sijoitetaan obligaatioihin tms. mahdollisimman tuottavasti ja eletään loppuelämä koroilla."

"Välittömästi irtisanoutuisin ansiotyöstäni, laittaisin rahat tekemään töitä puolestani, keskittyisin itse harrastuksiin ja ystäviin."

"Maksaisin velat, remontoisin kodin, tekisin pitkän matkan, sijoittaisin puolet lasten hyväksi, irtisanoisin itseni osa-aikatyöstäni ja nauttisin elämästä joka tavalla esim. palkkaisin siivoojan ja vanhemmilleni kotiapua ja hoiva-apua."

* * *

"Matkustaisin ja ostaisin talon Kreikasta. Pitäisin sapattivuoden ja antaisin työtä jollekin toiselle. Lahjottaisin hyväntekeväisyyteen ja perustaisin säätiön hyvään tarkoitukseen. Turvaisin lapseni ja perheeni tulevaisuuden ilman rahahuolia, velkaa ja jossittelua. Tekisimme perheeni kanssa maailmanympärimatkan unelmien kohteisiin. En lopettaisi työn tekoa kokonaan, voisin tehdä työtä sopivasti ja perheelleni jäisi aikaa enemmän."

"Maksan velkani, annan lapsilleni tarpeeksi ja ison osan hyväntekeväisyyteen. Lisäksi perustan rahastot lapsenlapsilleni. Hankin mökin metsästä pohjoisesta ja asun niinkuin tähänkin saakka. Tosin otan rasvaimut ja nenäleikkauksen turhuutena."

"Lapsille omat asunnot. Ulkorakennusten kunnostus. Uudet autot. Varhaiseläkkeelle. Englannin ja saksan kielten yksityisopettaja. Matkoille. Pianonsoiton opettelu. Loput mahdollisimman hyvin sijoittaen. Mutta en minä Peräseinäjoelta mihinkään muuttaisi."

* * *

"Maksaisin kaikki velkani pois, jonka jälkeen vaihtaisin auton, kun em. toimenpiteet olisi tehty käskisin äitini ja siskoni sekä avopuolison perheen kääntää kaikki laskut meidän osoitteeseen. Tällä hetkellä on niin hyvä koti, että sitä ei kannata vaihtaa, myös jonkun rahaston tai alkavan yrityksen rahoittaminen kiinnostaisi."

"Ostaisin tosi komean talon jokaiselle lapselleni ja itselle ja vaimolle mahtavan talvi-asuttavan mökin Suomen Pohjanmaalta sekä myös upean ranta-mökin täältä Ruotsista, jossa asumme."

"Ostaisin Ilkka-lehden osakkeita koko summalla ja olisin töissä yrittäjänä."

"Sanoisin itseni irti työpaikastani, maksaisin velkani pois, ostaisin lapsilleni asunnot ja itsellenikin muutaman asunnon lisää mm. ulkomailta. Hyväntekeväisyyteenkin olisi varaa, mutta nimettömänä tietenkin. Muutaman vuoden päästä tuskin asuin tällä paikkakunnalla, vaan siellä täällä omistamissani asunnoissa, matkustelisin ja hoidattaisin itseäni."

* * *

"Lahjoittaisin työnantajalle, jotta työpaikat säilyisivät."

"Maksaisin velat pois, ottaisin vuoden virkavapaata, ostaisin uuden auton, tallettaisin jokaiselle lapselle saman summan opiskelua ja elämistä varten. Veisin koko perheen ja lähisuvun lomamatkalle. Perustaisin myöhemmin oman yrityksen, remontoisin taloa, laittaisin puutarhaa ja lahjoittaisin äidille sopivan summan. Raha ei kuitenkaan korvaa rakkautta ja terveyttä."

"Rakentaasin sellaasen taloon, johona vois asua aivoverenvuatopotilahat omiis oloosnansa ja saada apua sitte, kun tarttoo. Aikaa myäre tarvitaas apua yhteiskunnaltakin."

"Ostaisin asuntoja ja metsää koko rahalla."

* * *

"Ostaisin Ilkan osakkeet ja saneeraisin yrityksen tuloskuntoon."

"Ostaisin kaikille lapsilleni asunnon ja helpottaisin muutenkin heidän elämäänsä. Muistaisin myös kummipoikaani rahasummalla ja sedän asuntovelan maksaisin pois. Kakkosasunto Thaimaasta ja enemmän pitäisin lomia."

"En lottoa. Elämä vähän köyhempänä on mielekkäämpää kuin upporikkaana, raha ei tuo onnea. Rikkaalla on monenmoiset murheet, ei se osaa olla onnellinen elämän pienistä iloista."

* * *

"Maksaisin velkani. Tekisin remontin kotiin. Muuttaisin työni osa-aikaiseksi. Hemmottelisin lapsiani, sekä sukulaisia ja ystäviäni, varsinkin niitä vähäosaisimpia. Antaisin avustusta jaettavaksi esim. seurakunnan kautta. Ostaisin mökin järvenrannalta Nauttisin tilanteesta, ettei joka päivä tarvisi laskea kuinka eurot riittävät. Nuorisolle jotain kivaa keksiä, maksaa huippusuosittuja bändejä konsertoimaan. Kehittää lottorock ."

"Ostaisin itselleni talon, enkä menisi ikinä töihin. Käyttäisin niitä rahoja niin, että ne riittäisi loppuelämäksi."

"Se lappu olis sitten porukkalotto kersojen kanssa."

"Ensiksi maksan kaikki velat pois, lapsille osa, vähän matkustelua ja loput säästöön."

* * *

"Jos minua näin onnistaisi, että voittaisin nuon suuren summan, tietäisin kyllä mitä sillä tekisin. Keräisin vaunulastillisen lapsia, veisin Helsinkiin jouluostoksille ja järjestäisin heille ikimuistettavan joulun. Seuraavaksi ottaisin esille kaikki vähävaraiset ja työttömät, joita kohtelisin samoin. Muistaisin myös sellaisia, jotka eivät ole koskaan käyneet missään ulkomailla, passittaisin lomarahojen kera heidät haluamalleen lomalle. Sukulaisia ja naapureita muistaisin. Kävisin kirkossa kiittämässä ja muistaisin sillä konstin vähävaraisia. Vasta viimeiseksi ajattelisin itseäni ja omaa etuani."

"Pitäisin vapaata töistä ja harrastaisin mieluisia harrastuksia."

* * *

"On se hirmuinen summa rahaa, kyllä sitä pitäisi hetken sulatella ja miettiä mihin sen sijoittaisi varsinkin kun tällä hetkellä elää työttömyyskorvauksen varassa. Ostan pari huippuluokan Suomenhevosta niillä olisi tarkoitus ajaa paljon rahaa raveista. Sitten ostasisin hyvän hevosauton jossa on suihkutilat ja yöpymistilat ja kaikki wc:t hellat sängyt jne."

"Opiskelisin lisää."

"Antaisin miljoonan kirkkojen lähetysjärjestöjen kautta apua tarvitseville. Ostaisin uuden auton Kävisimme Israelissa. Eläisimme väljemmästi ja loput lapsille perinnöksi."

"Mitä kiireimmin jakaisin joka ainoan sentin pois."

"Laittaisin osan rahoista korkeakorkoiselle tilille, antaisin vanhemmilleni ja sisaruksilleni. Tekisin remontin loppuun heti."

* * *

"Ottaisin töistä vapaata ja lähtisin muutamaksi kuukaudeksi maailmaa kiertämään. Ostaisin Suomesta tontin ja talopaketin. Avaisin tilit kummilapsilleni ja tuleville omille lapsille, haluaisin taata heille hyvän tulevaisuuden. Palaisin kuitenkin töihin, säilyisi normaali päivärytmi. Voisin tehdä osapäivätyötä. Sijoittaisin osakkeisiin ja rahastoihin. Ostaisin pari sijoitusasuntoa, joita vuokraisin. Uusi auto itselle, puolisolle ja vanhemmille. Rahaa menisi varmasti myös normaaliin elämiseen ja itsensä ja läheisten hoitamiseen. Matkusteltua tulisi varmasti enemmän.

"Viettäisin laatua aikaa, panisin haisemaan koko rahan erestä."

"Sponsoroisin lasten harrastuksia, muutenkin ajan käyttö heidän kanssaan nousisi. Tällä hetkellä työ häiritsee vapaa-aikaa. Mutta haikailu sikseen ja nauttimaan lasten kasvusta ja kehityksestä."