Murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä epäilty 51-vuotias perheenisä kiistää kaikki syytteet – Todistajat: Epäilty oli mennyt makuulle takapihalle seuraamaan tulipaloa

Seinäjoella Pohjan kaupunginosassa palaneen talon murhaoikeudenkäynti alkoi tänään maanantaina Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Perheenisän epäillään tahallaan sytyttäneen omakotitalon palamaan Seinäjoella 21. syyskuuta 2017. Omakotitalon tulipalossa menehtyi noin 40-vuotias perheen äiti ja perheen 6-vuotias tyttö loukkaantui vakavasti.

Miestä syytetään murhasta, kahdesta murhan yrityksestä sekä tuhotyöstä.

Epäilty kiistää syytteen murhasta ja murhan yrityksistä kokonaisuudessaan. Puolustuksen mukaan hän on yrittänyt terveytensä uhalla pelastaa tulipalosta tyttärensä.

Epäilty myöntää, että kyseessä on ollut tahallaan sytytetty tulipalo, mutta kiistää olleensa palon sytyttänyt henkilö. Epäilty kiistää riidelleensä avovaimonsa kanssa, sekä lyöneensä avovaimoaan millään esineellä päähän. Hän kiistää myös bensiinin levittämisen tai tienneensä tyttärensä olleen sisällä talossa. Hän kiistää teon olleen tehty erityisen raa’alla tai julmalla tavalla ja katsoo, että tahallisuus puuttuu sen vuoksi, että hän on oman henkensä ja terveytensä uhalla yrittänyt pelastaa tulipalosta vaimonsa ja tyttärensä.

Todistusaineisto viittaa perheenisän syyllisyyteen

Syyttäjän mukaan talossa on tapahtuma-aikaan ollut sisällä koko perhe. Kaikilla on ollut päällään ulkojalkineet.

Naapuri on kuullut pamauksen ja soittanut hätäkeskukseen kello 08:34. Toinen naapuri on havainnut epäillyn tulleen ulos takaterassin ovesta, 3-vuotiaan seuratessa perässä. Todistajat ovat havainneet epäillyn seisseen talon takapihalla, pudottaneen jotain käsistään ja menneen makuulle seuraamaan tulipaloa.

Kolmas naapuri on tämän jälkeen noutanut pojan takapihalta etupihalle, ja epäilty on seurannut perässä.

Ensimmäinen sammutusyksikkö on saapunut tapahtumapaikalle seitsemän minuuttia hätäpuhelusta. Savusukeltajat ovat löytäneet äidin ja tyttären tajuttomina yhdestä talon makuuhuoneista, ja ulkona heillä on todettu täydellinen sydämenpysähdys. Elvytyksessä tyttären sydämen toiminnot on saatu palautettua, mutta äiti on elvytyksestä huolimatta todettu tapahtumapaikalla kuolleeksi.

Syyttäjän käsityksen mukaan vanhemmilla on ollut riita meneillään asunnossa, jota 3-vuotias on ollut seuraamassa. Tarkat tapahtumat asunnon sisällä eivät ole syyttäjän tiedossa. Esitutkinta-aineiston perusteella syyttäjä on kuitenkin katsonut selvitetyksi, että epäilty on jossain vaiheessa lyönyt uhria tunnistamattomalla esineellä päähän. Sen jälkeen hän on syyttäjän mukaan ottanut viiden litran pienkonebensiinikanisterin, levitellyt bensiiniä asunnon sisälle sekä autotalliin ja sytyttänyt palamaan. Bensiini on syttynyt räjähdysmäisesti ja sytyttänyt koko talon palamaan. Ilmeisesti äiti on ollut tajuttomana makuuhuoneessa ja tytär on jäänyt äitinsä luokse, ja molemmat ovat saaneet häkämyrkytyksen.

Toimitus seuraa oikeudenkäyntiä paikan päältä. Juttua päivitetty 13.8.2018 kello 10:25 ja 11:45.

Kommentoi