Uusia Aapeli-myrskyn aiheuttamia tuhoja ilmenee edelleen – Pohjanmaan rannikolla yli 200 mökkiä ja huvilaa vielä vailla sähköä

Vaasan saaristossa on Aapeli-myrskyn jäljiltä tällä hetkellä vielä noin kaksi ja puolisataa mökkiä ja huvilaa ilman sähköä, kertoo Vaasan Sähköverkon toimitusjohtaja Juha Rintamäki .

Vikoja on ilmennyt viimeisen vuorokauden aikana lisää sitä mukaa, kun sähköurakoitsijat ovat havainneet vikoja runkoverkossa tai asiakkaat ovat käyneet mökeillään.

– Korjauspartiot ovat liikkeellä kaiken aikaa. Tekemistä on kyllä ollut. Varsinkin saaristossa myrsky oli kova. Siellä on paikkoja, joissa ei ole metsää eikä pylväitä jäljellä. Siellä on lähdetty rakentamaan verkkoa uudestaan paikka paikoin. Siksi korjaukset ovat kestäneet, Rintamäki kertoo.

Uusista vioista ei siis ole kysymys, eikä sää tällä hetkellä niitä aiheuta.

Alueelle on kuitenkin luvattu kovaa tuulta.

Carunan verkossa Kaskisilla keskiviikkoiltana laajat sähkökatkot

Pohjanmaan rannikolla ilmeni myöhään keskiviikkona illalla laajoja sähkökatkoja. Viat saatiin korjattua suurelta osin kello 22.30 jälkeen.

Laajimpia sähkökatkot olivat keskiviikkona Carunan verkossa Kaskisten alueella, jossa sähköt katkesivat hieman ennen puolta kymmentä yli 1 100 taloudelta. Närpiössä sähköt olivat poikki 344 asukkaalta Kaskistentien varrelta.

Kello 22.30. mennessä sähköt oli saatu palautettua Carunan verkkoon.

Edit. 9.1. kello 22.54: Juttua päivitetty.

Edit. 10.1 kello 8:18: Juttua päivitetty.

Edit. 10.1 kello 11:06 Juttua päivitetty.

Edit. 10.1 kello 13:35 Juttua päivitetty.

Kommentoi