Poikolan Neito ja Callela Lisbeth Vermon tähtitammat

ESPOO

Vermon keskiviikkoravien herkkupaloina kisattiin Tammatähti-lähdöt sekä kylmä- että lämminverisissä.

Kylmäveristen lähdössä Iikka Nurmonen ohjasti päättäväisesti valmentamaansa Poikolan Neitoa, joka prässäsi itsensä puolimatkan jälkeen keulapaikalle, josta piti hallittuun voittoon ennen Naputusta ja Pertti Puikkosta.

–  Hyvä luotto oli hevoseen, kun pikkuisen tasavauhtinen ollut. Ei ole tarvinnut pelätä, että jos keulaan pääsee, siitä väsyy, Iikka Nurmonen kertoi.

–  Keväällä ja kesällä tamma kehittyi hyvin ja nyt lisää, enkä näe syytä, että miksei voisi kehittyä vielä lisää. Mukava tamma.

Lämminveristen puolella Ari Moilasen ohjastama Callela Lisbeth oli lokakuisen vastaavan lähdön tavoin tammakatraan etevin. Sisäradalta matkaan ampaissut "Lissu" piti sisäradan lähtöpaikaltaan keulapaikan vaivatta ja sai tehdä sen jälkeen oman juoksunsa.

Markku Niemisen valmentama Callela Lisbeth oli lopulta ylivoimainen, kun karkasi rahanjakosuoralla muista herkällä tyylillä.

–  Näkisin, että tamma on ollut pitkään hyvällä tasolla. Callela Lisbethillä on ollut pitkään hankalia lähtöpaikkoja, mutta tänään oli hyvä paikka, josta päästiin hyvin liikkeelle. Saatiin oma ajo ajaa, ja hevonen voitti vaivatta, Ari Moilanen näki.

Kuskin keuhkot lujilla

Kylmäveristen Sisusarjassa voimia miteltiin kolmen kierroksen ajan. Teemu Okkolin pääsi valmentamansa Suloviiman kanssa keulapaikalle, joka oli avain onneen, vaikka matkan varrelle sattui yksi heikko hetki: Loppukaarteessa Suloviima sortui laukalle, mutta vaihtoi samassa takaisin raville ja punnersi parhaaksi.

–  Kolme rinkiä hengittämättä, niin huh huh!, Teemu Okkolin vitsaili viitaten hevosensa epävarmuuteen.

–  Se ei tarvitse laukatakseen syytä, eikä sen kummempaa. Jos se malttaa alkaa ravata, tulosta tulee, kuten nähtiin.

Toto64-kohteiden muut voittajat olivat Bring Me Brodde, Deux En Un ja Inaccessible. Täysosumalla voitti 795,04 euroa, viidellä oikein sai 6,53 e.

Kommentoi